Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: Shutterstock
ISPROBALI SMO!

Amo Essere Eccellente: Vrhunski proizvodi iznimne kvalitete dostupni i u Hrvatskoj

Talijanska kuhinja je jednostavna, puna lokalnih, svježih namirnica i laganih okusa. Na tisuće je slatkih i slanih jela koja bi vrijedilo isprobati, a za početak vam donosimo tri recepta s vrhunskim namirnicama Amo Essere Eccellente

Sadržaj donosi: Eurospin

Na mnogim internetskim stranicama ljudi glasaju i biraju najbolju kuhinju na svijetu. Da ne izdvajamo sve adrese koje se bave tim pitanjem, koncentrirajmo se danas na uvjerljivog pobjednika na svim tim internetskim adresama. Što mislite, o kome je riječ? 

Najbolja kuhinja na svijetu pripada našim susjedima - Talijanima!

A je li razlog prožimanje okusa, brzina pripreme svih njihovih jela, mogućnost kombiniranja... Tko će to točno znati?! No izgleda da su Talijani "uboli" idealne omjere u svim okusnim kombinacijama, koje odgovaraju većini ljudi na svijetu.

Tu činjenicu potvrđuju i visokokvalitetni certificirani proizvodi Amo Essere Eccellente koje smo imali zadovoljstvo isprobati. Premium proizvodi zaštićenog podrijetla zadovoljit će potrebe i onih najzahtjevnijih kupaca koji prate podrijetlo sirovina i metode njihove obrade.

Italija – kraljica jednostavnosti

"La vita è bella", čini se kad gledamo susjede. A to se odnosi i na kuhinju. Treba nam samo malo al dente tjestenine, malo dobrog maslinovog ulja, češnjaka, još ako je koja dobra kobasica ili pršut – to je to!

Dobar umak od rajčice, tjestenine nevjerojatno punog okusa, deserti... Talijani su doktorirali na uživanju u okusima, a mediteranski uvjeti života nude im plodove i arome, kojima ne treba puno obrade da bi dali najbolje od sebe. Naši susjedi znaju kako raditi s takvim jednostavnim namirnicama i izvući iz njih najbolje uz minimalne dorade i obrade.

Najbolji primjeri za to su kobasica s mesom divlje svinje, kobasica cacciatore i porchetta toskana Amo Essere Eccellente, proizvodi punih i nezaboravnih okusa.

Jedan od razloga omiljenosti talijanske kuhinje sigurno je i lakoća koja ostaje iza njihovih jela. Upravo zato ta je kuhinja česti ljetni izbor – od hladnog do toplog, sve je brzo gotovo, izvanredno ukusno i ne ostavlja težinu u želucu. Nije na odmet reći ni da je tjestenina poželjna i nakon treninga zbog brzog vraćanja energije, pa je i to svakako plus! 

U duhu najbolje talijanske gastronomije

Nova Eurospinova robna marka Amo Essere Eccellente premium je linija proizvoda posvećena gastronomskoj izvrsnosti, a mi smo se odlučili ubaciti neke od novih proizvoda u tri lagana ljetna recepta koji su gotovi za samo 30-ak minuta; hrskave bruschette s pršutom i rajčicama, tart od rajčice s lisnatim tijestom i špagete arrabbiata.

Ljetne bruschette s pršutom i rajčicom

Sastojci: 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava, narežite ciabattu na kriške debljine 1,5 cm. U posudici pomiješajte maslinovo ulje i češnjak, a potom smjesom premažite kruh. Poredajte kriške na lim za pečenje, koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite dok kruh ne poprimi zlatnu boju. 

Kad je kruh gotov, posložite po njemu komadiće mozzarelle i po 1-2 tanke kriške pršuta, na pola kriški, a na ostale posložite četvrtine cherry rajčica te ih još jedanput zalijte tankim mlazom maslinova ulja. Kad ste posložili sve bruschette, pažljivo ih poprskajte maslinovo ulje, na kraju na svaki stavite 1-2 lista bosiljka i idealan ljetni obrok je spreman! 

Jednostavni tart s rajčicama

Sastojci: 

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U odgovarajući lim za pečenje posložite lisnato tijesto. U posudici pomiješajte rajčice, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak i luk. Posložite smjesu na tijesto te stavite u pećnicu da se peče između 20 i 30 minuta dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. 

Špageti arrabbiata s twistom

Sastojci:

Priprema: 

Skuhajte špagete u većem loncu al dente. Kad su gotove, ocijedite ih i stavite sa strane. Sačuvajte šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu za podlijevanje umaka koji ćete pripremiti. Sitno narežite češnjak i popržite na laganoj vatri na maslinovu ulju.

Dodajte sitno narezane ljute papričice (ovisno o osobnom ukusu) i nekoliko puta okrenite na tavi. Dodajte potom narezane kockice kobasica te okrenite koji put dok ne puste malo arome u ostatak smjese. Ubacite pelate te kuhajte nekoliko minuta dok sve ne počne krčkati. Dodajte i vode u kojoj ste kuhali tjesteninu te pustite da se sve lijepo poveže na nekoliko minuta.

Kad je sve gotovo, ubacite špagete i nježno promiješajte da svaki špaget bude umotan u umak. Tek kad je porcija poslužena, u tanjuru naribajte parmezan. Obrok je spreman, dobar tek!
 

Sadržaj donosi: Eurospin

Komentari 0
Najteža kandidatkinja osme sezone napustila show: 'Da sam nastavila vani, otišla bih u smrt'
NAPUSTILA SHOW NAKON 12 TJEDANA

Najteža kandidatkinja osme sezone napustila show: 'Da sam nastavila vani, otišla bih u smrt'

Tonka je na posljednjem vaganju imala 179,3 kilograma, izgubila je 3,2 kilograma, što je 1,8% tjelesne mase.
Rođendan tragično preminulog Matije Ljubeka, legende našeg sporta: 'Ubojici neću oprostiti...'
STRADAO PRIJE 24 GODINE

Rođendan tragično preminulog Matije Ljubeka, legende našeg sporta: 'Ubojici neću oprostiti...'

Matija Ljubek u karijeri je osvojio više od 300 medalja. Iz Belišća otisnuo se u svijet i osvojio četiri olimpijske medalje. Bio je možda i najveći hrvatski sportaš svih vremena. Bio je naša olimpijska senzacija, stradao je od metka s 46 godina...
Evo što vas očekuje u omiljenim serijama i sapunicama: Blanka očajno želi sačuvati svoju tajnu
TJEDNI PREGLED

Evo što vas očekuje u omiljenim serijama i sapunicama: Blanka očajno želi sačuvati svoju tajnu

Doznajte što vas sve očekuje ovog tjedna u omiljenim serijama i sapunicama na domaćim programima, 'Sjene prošlosti', 'La Promesa', 'Zločinački umovi', 'U dobru i zlu', 'Kumovi', 'Zauvijek zajedno'