Amo Essere Eccellente: Vrhunski proizvodi iznimne kvalitete dostupni i u Hrvatskoj
Talijanska kuhinja je jednostavna, puna lokalnih, svježih namirnica i laganih okusa. Na tisuće je slatkih i slanih jela koja bi vrijedilo isprobati, a za početak vam donosimo tri recepta s vrhunskim namirnicama Amo Essere Eccellente
Na mnogim internetskim stranicama ljudi glasaju i biraju najbolju kuhinju na svijetu. Da ne izdvajamo sve adrese koje se bave tim pitanjem, koncentrirajmo se danas na uvjerljivog pobjednika na svim tim internetskim adresama. Što mislite, o kome je riječ?
Najbolja kuhinja na svijetu pripada našim susjedima - Talijanima!
A je li razlog prožimanje okusa, brzina pripreme svih njihovih jela, mogućnost kombiniranja... Tko će to točno znati?! No izgleda da su Talijani "uboli" idealne omjere u svim okusnim kombinacijama, koje odgovaraju većini ljudi na svijetu.
Tu činjenicu potvrđuju i visokokvalitetni certificirani proizvodi Amo Essere Eccellente koje smo imali zadovoljstvo isprobati. Premium proizvodi zaštićenog podrijetla zadovoljit će potrebe i onih najzahtjevnijih kupaca koji prate podrijetlo sirovina i metode njihove obrade.
Italija – kraljica jednostavnosti
"La vita è bella", čini se kad gledamo susjede. A to se odnosi i na kuhinju. Treba nam samo malo al dente tjestenine, malo dobrog maslinovog ulja, češnjaka, još ako je koja dobra kobasica ili pršut – to je to!
Dobar umak od rajčice, tjestenine nevjerojatno punog okusa, deserti... Talijani su doktorirali na uživanju u okusima, a mediteranski uvjeti života nude im plodove i arome, kojima ne treba puno obrade da bi dali najbolje od sebe. Naši susjedi znaju kako raditi s takvim jednostavnim namirnicama i izvući iz njih najbolje uz minimalne dorade i obrade.
Najbolji primjeri za to su kobasica s mesom divlje svinje, kobasica cacciatore i porchetta toskana Amo Essere Eccellente, proizvodi punih i nezaboravnih okusa.
Jedan od razloga omiljenosti talijanske kuhinje sigurno je i lakoća koja ostaje iza njihovih jela. Upravo zato ta je kuhinja česti ljetni izbor – od hladnog do toplog, sve je brzo gotovo, izvanredno ukusno i ne ostavlja težinu u želucu. Nije na odmet reći ni da je tjestenina poželjna i nakon treninga zbog brzog vraćanja energije, pa je i to svakako plus!
U duhu najbolje talijanske gastronomije
Nova Eurospinova robna marka Amo Essere Eccellente premium je linija proizvoda posvećena gastronomskoj izvrsnosti, a mi smo se odlučili ubaciti neke od novih proizvoda u tri lagana ljetna recepta koji su gotovi za samo 30-ak minuta; hrskave bruschette s pršutom i rajčicama, tart od rajčice s lisnatim tijestom i špagete arrabbiata.
Ljetne bruschette s pršutom i rajčicom
Sastojci:
- 80-100 ml Amo Essere Eccellente maslinovog ulja
- 1-2 češnja češnjaka
- ciabatta ili drugi kruh po izboru
- Amo Essere Eccellente pršut San Daniele
- mozzarella ili drugi sir po želji
- 1 pakiranje cherry rajčica – narezane na četvrtine
- svježi listovi bosiljka
- sol/papar – po želji
- Amo Essere aceto balsamico di Modena
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava, narežite ciabattu na kriške debljine 1,5 cm. U posudici pomiješajte maslinovo ulje i češnjak, a potom smjesom premažite kruh. Poredajte kriške na lim za pečenje, koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite dok kruh ne poprimi zlatnu boju.
Kad je kruh gotov, posložite po njemu komadiće mozzarelle i po 1-2 tanke kriške pršuta, na pola kriški, a na ostale posložite četvrtine cherry rajčica te ih još jedanput zalijte tankim mlazom maslinova ulja. Kad ste posložili sve bruschette, pažljivo ih poprskajte maslinovo ulje, na kraju na svaki stavite 1-2 lista bosiljka i idealan ljetni obrok je spreman!
Jednostavni tart s rajčicama
Sastojci:
- jedno kupovno lisnato tijesto
- pakiranje cherry rajčica – narezane na četvrtine
- Amo Essere Eccellente maslinovo ulje
- češnjak
- manja glavica ljubičastog luka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U odgovarajući lim za pečenje posložite lisnato tijesto. U posudici pomiješajte rajčice, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak i luk. Posložite smjesu na tijesto te stavite u pećnicu da se peče između 20 i 30 minuta dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
Špageti arrabbiata s twistom
Sastojci:
- 1 pakiranje Amo Essere Eccellente špageta
- 1 konzerva Amo Essere Eccellente pelata
- 1 do 2 češnja češnjaka
- svježi listovi bosiljka
- Amo Essere Eccellente maslinovo ulje
- Amo Essere Eccellente sir ribani grana Padano 20 mjeseci
- ljute papričice
- Amo Essere Eccellente kobasica Cacciatore – narezane na manje kockice
Priprema:
Skuhajte špagete u većem loncu al dente. Kad su gotove, ocijedite ih i stavite sa strane. Sačuvajte šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu za podlijevanje umaka koji ćete pripremiti. Sitno narežite češnjak i popržite na laganoj vatri na maslinovu ulju.
Dodajte sitno narezane ljute papričice (ovisno o osobnom ukusu) i nekoliko puta okrenite na tavi. Dodajte potom narezane kockice kobasica te okrenite koji put dok ne puste malo arome u ostatak smjese. Ubacite pelate te kuhajte nekoliko minuta dok sve ne počne krčkati. Dodajte i vode u kojoj ste kuhali tjesteninu te pustite da se sve lijepo poveže na nekoliko minuta.
Kad je sve gotovo, ubacite špagete i nježno promiješajte da svaki špaget bude umotan u umak. Tek kad je porcija poslužena, u tanjuru naribajte parmezan. Obrok je spreman, dobar tek!