Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

Znate li koji grad ima prvi adventski sajam bez plastike?

Powered by: Hrvatska turistička zajednica

Znate li koji grad ima prvi adventski sajam bez plastike?
12

Što kažete na otočki skijaški spust ili 'plastic free' advent? Ovogodišnji advent u Dalmaciji skriva pregršt iznenađenja i dobre zabave. Detalje najboljih adventskih programa na obali pogledajte u nastavku

Južni dio Hrvatske itekako ima što ponuditi ovog adventa, od bogate gastronomske ponude, preko humanitarne božićne utrke i otočkog skijaškog spusta pa do Dana bakalara. Stoga, ako još niste, krajnje je vrijeme da isplanirate put na jug i uživate u  adventskoj ponudi koja će vas ostaviti bez daha

Od delicija do skijaškog spusta

Advent u Zadru počeo je 22. studenog, a ove vas godine očekuje mnoštvo blagdanskih delicija i odlična zabava. No krenimo redom. Na Trgu Petra Zoranića očekuje vas raskošna gastronomska trpeza pa ćete tako u 25 adventskih kućica moći pronaći sjajne delicije – od bakalara i domaćih kobasica do burgera i sarmi. Na klizalištu na Višnjiku jednako će uživati i veliki i mali jer je ŠC Višnjik pripremio niz sadržaja, od slobodnog klizanja, preko škole klizanja i hokeja do atraktivnih, zabavnih i edukativnih priredbi.

I ove je godine zaživio tradicionalni ''Đir po gradu'' te će od 22. studenog do 15. siječnja svi restorani, trgovine i muzeji s oznakom ''Đir po gradu'' nuditi prigodne menije po pristupačnim cijenama, kao i posebne ponude, akcije i popuste ili dodatne programe te akcije na ulaznice i suvenire.

Posjetitelji zadarskog adventa mogu se uključiti i u sjajnu humanitarnu božićnu utrku Zadar Christmas Run 2019, a detalje možete pronaći ovdje.

Osim ove zabavne utrke s humanitarnom crtom, zabave ne nedostaje ni u naselju Veli Iž. Spektakularni otočki skijaški spust u centru mjesta Veli Iž, na stazi od prirodnog ličkog snijega, održava se ove godine treći put. Sve detalje pogledajte ovdje.

Vodič kroz zagrebački advent: Orašari su zavladali gradom!
Vodič kroz zagrebački advent: Orašari su zavladali gradom!

Prvi adventski sajam bez plastike

Šibenski božićni sajam ove je godine započeo 6. prosinca. U Adventurinom Parkiću (Perivoj Roberta Visianija) na pozornici je nastupio Edo Maajka i sve posjetitelje uveo u još jednu zabavnu šibensku Adventuru, koja nudi odličnu atmosferu i pregršt zabavnih sadržaja, ali i gastronomskih delicija. Dalmatinci će i ove godine moći okušati svoje klizačke vještine na poznatoj lokaciji pored Osnovne škole Fausta Vrančića. Više detalja o programu možete pronaći ovdje.

Za one najmlađe pripremljen je i poseban radionički program u Galeriji Matija s ciljem podizanja ekološke svijesti. Tako će mališani otkrivati nove načine izrade blagdanskih dekoracija i poklona, pretvarajući korištene tegle, tkanine, vrećice, odbačene igračke u blagdansku čaroliju maštovitih ukrasa. Sve je to dio inicijative ''plastic free'', u kojoj Šibenčani pozivaju na odgovorno ponašanje ovog adventa i sprječavanje da više stotina tisuća komada plastike završi u prirodi.

Neka davna vremena

Advent u Splitu ove godine priziva neka davna vremena pa će posjetitelji uploviti u vremeplov i prisjetiti se nekih zaboravljenih stihova, igara i okusa. U Marmontovoj ulici odzvanja dječji smijeh jer se tamo igraju zaboravljena ''zoga'' ili ''školica''. Na Trgu Gaje Bulata izložba fotografija posjetitelje vraća u 70-e i 80-e, u Žrnovnici na Božićnoj Štoriji su uprizorene žive jaslice, dok je Strossmayerov perivoj, poznatiji kao Đardin, postao ledeni park s klizalištem.

Na Rivi posjetitelji mogu uživati u odličnoj gastronomskoj ponudi i raznolikim autohtonim suvenirima. Manifestaciju otvara glazbeni sastav Gustafi, a posjetitelje će zabavljati i: Giuliano i Diktatori, Alen Nižetić, Marko Pecotić & band, grupa Vatra i brojni drugi izvođači na svakodnevnim koncertima koji počinju u 20 sati. Sve detalje čarobnog splitskog adventa pogledajte ovdje.

Koji grad ovog adventa ima 17 kilometara duge lampice?
Koji grad ovog adventa ima 17 kilometara duge lampice?

Čarobna zima u Dubrovniku

U jedinstvenoj blagdanskoj atmosferi uz zvuke tradicionalne kolende u Dubrovniku možete uživati već od 30. studenog. Već tradicionalno krajem studenog kreće Zimski festival, koji nudi bogata božićno-novogodišnja događanja u gradu.

Božićni je sajam postavljen na najljepšoj dubrovačkoj ulici – Stradunu, a na njemu sudjeluju obrtnici koji izlažu svoje rukotvorine, božićne ukrase, ali i bogatu slatku ponudu raznih božićnih kolača i slastica.

Za mališane je u Luži pripremljena ''Stanica Sjeverni pol'', gdje se mogu družiti s Djedom i Bakom Božićnjak, učiti slikati, čitati bajke i puno drugih zanimljivih stvari. U Uvali Lapad nalazi se klizalište i besplatni adventski vlakić u kojem će jednako uživati svi uzrasti.

Posebnost su Dubrovačkog zimskog festivala, među ostalim, Dani bakalara. U većini ćete dubrovačkih restorana tako tijekom adventa moći uživati u bakalaru pripremljenom na više načina, od tradicionalnog recepta - na bijelo ili crveno do krem juhe od bakalara, paštete ili paste od bakalara. Zvuči primamljivo, zar ne?

Sve detalje Čarobne zime u Dubrovniku pogledajte ovdje.

Dobitnici adventskog nagradnog natječaja su:

  • Marina Markoč
  • Mirjana Jurković
  • Emilija Matić
  • Volga Popović Dageta
  • Dominik Papić

Pravila natječaja i korištenja osobnih podataka pogledajte ovdje.

Powered by: Hrvatska turistička zajednica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang