Može to lakše i brže-1 šalica zobenih pahuljica usitniti u blenderu i dodati 4 šalice prokuhane vode, prstohvat soli i šećera po želji. Dobro procijediti kroz gazu ili finu cjediljku i spremiti u frižider. Preostale pahuljice upotrijebiti i napraviti kašu sa sušenim voćem, svježom bananom...po želji.
Strahomlat
20.5.2021.
Odustani
zobene moraš namakati prije upotrebe
STorm5
20.5.2021.
Odustani
Ne treba. Kad uliješ vruću vodu za čas se opuste i nabubre. Radim svako jutro za doručak zobenu kašu s toplim mlijekom. U 2 min se sve zgusne. Imaš upute posvud
a, linkove na youtubeu. Zbilja je gotovo za tren.
Prikaži još ↓
Sc
Schaffhausen15
20.5.2021.
Odustani
Nikako uliti vruću vodu jer onda zobene pahuljice puste sluz i dobiješ okus zobene kaše a ne zobenog mlijeka. Zob se mora potopiti u hladnu vodu da odstoji i on
da se izblenda i procijedi.Tko je pio kupovno zobeno mlijeko vidit će da ovaj postupak daje gotovo identičan okus i teksturu.
Prikaži još ↓
STorm5
20.5.2021.
Odustani
Pokušat ću smiksati sa hladnom vodom. Vidim da puno ljudi radi ubrzanim postupkom bez namakanja a opet ispadne fino. Tnx!
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .