Obavijesti
komentari
Napravite zobeno mlijeko sami - daleko je jeftinije od kupovnog
Odgovori na komentar Vidi članak
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

STorm5
Može to lakše i brže-1 šalica zobenih pahuljica usitniti u blenderu i dodati 4 šalice prokuhane vode, prstohvat soli i šećera po želji. Dobro procijediti kroz gazu ili finu cjediljku i spremiti u frižider. Preostale pahuljice upotrijebiti i napraviti kašu sa sušenim voćem, svježom bananom...po želji.
Strahomlat
zobene moraš namakati prije upotrebe
STorm5
Ne treba. Kad uliješ vruću vodu za čas se opuste i nabubre. Radim svako jutro za doručak zobenu kašu s toplim mlijekom. U 2 min se sve zgusne. Imaš upute posvud Prikaži još ↓
Sc
Nikako uliti vruću vodu jer onda zobene pahuljice puste sluz i dobiješ okus zobene kaše a ne zobenog mlijeka. Zob se mora potopiti u hladnu vodu da odstoji i on Prikaži još ↓
STorm5
Pokušat ću smiksati sa hladnom vodom. Vidim da puno ljudi radi ubrzanim postupkom bez namakanja a opet ispadne fino. Tnx!
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .