Za odličan obiteljski ručak trebaju vam janjeći kotleti, sjeckano začinsko bilje, bjelanjak, bijelo vino, žuta mrkva, pastrnjak, korijen peršina, mladi luk, maslinovo ulje i krušne mrvice
Napravite ženi ručak! Recept za fantastične janjeće kotlete
Sastojci:
- 1 kg janjećih kotleta
- sjeckano začinsko bilje (ružmarin, majčina dušica, itd.)
- bjelanjak
- 1 i 1/2 dcl bijelog vina
- žuta mrkva
- pastrnjak
- 1/2 korijena peršina
- bijeli dio mladog luka
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
Začinsko bilje pomiješajte s krušnim mrvicama i lagano umućenim bjelanjkom. Janjeće kotlete izrežite na četiri jednaka dijela, začinite solju i paprom, kratko zapecite na dvije žlice maslinova ulja i obložite smjesom od sjeckanog bilja. Posložite ih na lim, a pored rasporedite tanko narezane ploške luka i korjenastog povrća.
Prelijte sve preostalim maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 200°C. Komade kotleta izvadite na tanjur pa ih, nakon što odstoje desetak minuta, izrežite na ploške. Umak od pečenja i povrće zalijte vinom, kratko prokuhajte i izmiksajte štapnim mikserom te poslužite uz meso. Ovisno o veličini kotleta, prema savjetu chefa Tomislava Špičeka, nakon što se kratko zapeku i oblože korom, u pećnici ih pecite od 9 do 15 minuta.
U smjesu za oblaganje možete umiješati mljevene pistacije i druge orašaste plodove, sezam, usitnjene masline te svježe sjeckano začinsko bilje.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...