Pri kuhanju makarona potrebno je uzeti veću posudu kako se makaroni ne bi lijepili jedan za drugi. Tijekom kuhanja makarone pomiješajte od tri do četiri puta kako se ne bi zalijepili za rub posude
Napravite savršene makarone sa sirom i uživajte u ovom danu
Ako baš ne znate što biste jeli, prisjetite se da je danas dan za makarone. Ovaj dan je osmišljen kako bi se cijenila sva jela u koja ide ova vrsta tjestenine.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Glavna razlika između makarona i špageta je da su makaroni šuplji i obično kraći. Pripremaju se u kipućoj i posoljenoj vodi, a vrijeme kuhanja ovisi o vrsti, obično od 5 do 10 minuta.
Pri kuhanju makarona potrebno je uzeti veću posudu kako se makaroni ne bi lijepili jedan za drugi. Tijekom kuhanja makarone pomiješajte od tri do četiri puta kako se ne bi zalijepili za rub posude. Poslužite ih s umakom po želji i uživajte!
Makaroni sa sirom
Sastojci: 1 litra punomasnog mlijeka, 8 žlica maslaca, 70 grama brašna, žlica soli, 500 grama makarona (pužići), 230 grama nasjeckanog cheddar sira, 80 grama mljevenog Pecorino romano sira, 70 grama krušnih mrvica
Priprema bešamela: Zagrijte mlijeko u srednje velikoj posudi na srednje jakoj vatri dok ne proključa, a zatim isključite vatru i ostavite. U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i stalno miješajte dok smjesa ne poprimi svijetlosmeđu boju, otprilike 3 minute. Maknite s vatre. Polako dodajte vruće mlijeko u smjesu s brašnom, stalno miješajući, dok se ravnomjerno ne sjedini i postane glatko. (Ono će se jako zgusnuti kada dodate mlijeko, a zatim će se opustiti.) Vratite lonac na srednje jaku vatru i neprestano miješajte smjesu, kuhajući ju dok se umak ne zgusne, otprilike 2 do 3 minute. Umiješaj žlicu soli. Maknite s vatre i stavite na stranu.
Priprema jela: Skuhajte makarone. Stavite bešamel umak na srednje jaku vatru i umiješajte oba sira u njega dok se ne otope i smjesa ne postane glatka. Dodajte tjesteninu u umak i nastavite kuhati, povremeno miješajući, 2 do 4 minute. Poslužite odmah ili, ako želite jelo zapeći, prebacite jelo u posudu za pečenje, pospite sve mrvicama i zapecite na 200 stupnjeva na 25 do 30 minuta. Dobar tek!