Iako prepuna kalorija, ova nevjerojatna pločica sadrži karamelu, kikiriki i obilje čokolade, ali nema tijesto, stoga ju nije potrebno peći, već samo sjediniti sastojke i staviti u hladnjak
EKSPLOZIJA OKUSA
Napravite sami slatki prutić od kikirikija i fine bijele čokolade
Sastojci:
- pakiranje karamele
- 60 ml vode
- 135 g neslanog kikiriki maslaca
- 3 jušne žlice oljuštenog, pečenog, neslanog, usitnjenog kikirikija
- 500 gr žitarica cheerios
- 130 gr bijele čokolade
- 120 gr maslaca
Priprema:
Zagrijte karamelu, vodu i maslac. Izmiješajte sa žitaricama i kikirikijem te stavite u namašćenu posudu obloženu masnim papirom za pečenje ili u silikonski kalup podijeljen na odjeljke.
Otopite crnu čokoladu, maslac i maslac od kikirikija pa polijte time prvu smjesu. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
Ako ste radili pločice u plehu, potrebno ih je narezati prije posluživanja, a ako ste radili u silikonskom kalupu samo ih lagano istisnite iz kalupa.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku