Hrskav izvana, a iznutra mekan i pahuljast, falafel je postao vrlo popularan diljem svijeta. Glavni sastojak ovog jela je slanutak, obožavaju ga svi, od vegetarijanaca i vegana sve do mesojeda
Napravite popularni falafel uz ova četiri jednostavna koraka
Falafel je bliskoistočna hrana koja je u osnovi vrsta brze hrane koja se pravi od mješavine slanutka, začinskog bilja i začina. Ova smjesa se oblikuje u male kuglice, a zatim prži. To je popularan međuobrok koji jedu ljudi diljem svijeta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ako želite napraviti falafel kod kuće, slijedite ovaj jednostavni recept u četiri koraka.
Postupak: U zdjelu stavite 2 šalice suhog slanutka i ½ žličice sode bikarbone. Napunite zdjelu s vodom. Slanutak namočite preko noći kako bi bio mekan. Sljedeći dan izlijte vodu.
Pomiješajte slanutak s 1 šalicom peršina, ¾ šalice lišća korijandera, ½ šalice svježeg kopra, 1 grubo nasjeckanim lukom, 7 režnjeva češnjaka, malo soli, 1 žlicom mljevenog crnog papra, 1 žlicom kima u prahu i 1 žlicom korijandera u prahu.
Prebacite smjesu u zdjelu i pokrijte je. Stavite u hladnjak na sat vremena. U smjesu dodajte 2 žlice prženog sezama i 1 žličicu praška za pecivo te promiješajte.
Od pripremljene smjese napravite male kuglice i pržite ih na ulju 5 do 6 minuta. Kuhajte dok kuglice ne postanu hrskave i srednje smeđe. Stavite na tanjur obložen papirom da se ocijedi višak ulja. Poslužite, piše Pink Villa.