Ako vam se jede nešto slatko, a želite laganu slasticu bez previše kalorija, pripremite ovaj nježni kolačić od višanja na bazi bjelanjaka koji će u trenu nestati s tanjura
PRAVI SE BEZ ŠEĆERA
Naopaki kolač od višanja pun je finih začina - anis, cimet, klinčić
Priprema je jednostavna i relativno brza, a nakon hlađenja možete uživati u odličnom okusu. Dodatni bonus je što nema bijelog brašna ni konzumnog šećera, a mirisni začini odlično se nadopunjuju sa višnjama i mekanim biskvitom.
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 60 g pirovog brašna
- 60 g zobenog brašna
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice klinčića
- 1/2 žličice mljevenog anisa
- 1/2 praška za pecivo
- 1 žlica kristal stevije
- 150 g smrznutih višanja
- kokosovo ulje za premazati tepsiju veličine 33x20
Izmiksajte bjelanjke i pola žlice stevije u čvrsti snijeg. Ručno pjenjačom umiješajte brašno pomiješano sa praškom i začinima. Na dno tepsije premazane kokosovim uljem složite zamrznute višnje i pospite ih ostatkom stevije, a potom prelijte smjesom sa bjelanjcima.
Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Ohladite i režite na kocke, a kod posluživanja okrenite dno prema gore.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku