Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Namakanje mahunarki je jako korisno: Krati vrijeme kuhanja i ublažava probavne smetnje

Namakanje mahunarki je jako korisno: Krati vrijeme kuhanja i ublažava probavne smetnje

Nakon namakanja mahunarke se trebaju kuhati na laganoj vatri od 1,5 do 2 sata dok ne omekšaju. To nekad traje između osam i 12 sati, ovisno o vrsti

Namakanje mahunarki poput graha ili leće, osim što skraćuje vrijeme kuhanja, može pomoći u ublažavanju probavnih neugodnosti - plinova i nadutosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

kolesterol 01:32

Konzervirane mahunarke su unaprijed kuhane i ne treba im namakanje, dok se suhe moraju namakati i pregledati. Namakanje također poboljšava teksturu i mekoću mahunarki, a to je korisno za humus ili kremaste juhe.

Ove namirnice trebali bi jesti svaki dan ako želite biti zdravi
Ove namirnice trebali bi jesti svaki dan ako želite biti zdravi

Postoje tri glavne metode namakanja - vruće namakanje, brzo namakanje i noćno namakanje, od kojih svako ima malo drugačija vremena i procese.

Dreamstime

Nakon namakanja mahunarke se trebaju kuhati na laganoj vatri od 1,5 do 2 sata dok ne omekšaju. To nekad traje između osam i 12 sati, ovisno o vrsti, kako biste postigli optimalnu probavljivost i okus bez gubitka kvalitete. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9