Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najveći uspjesi naših sportaša u prošloj godini i koja nas velika natjecanja čekaju u 2024.?

Najveći uspjesi naših sportaša u prošloj godini i koja nas velika natjecanja čekaju u 2024.?
5

Sportska 2023. bila je jako uspješna za hrvatske sportaše, a ušli smo u godinu u kojoj nas čeka nekoliko velikih natjecanja, poput vaterpolskog i rukometnog EP-a, nogometnog Eura, Olimpijskih igara...

VIDEO

Iza nas je još jedna uspješna sportska godina. Pa, za početak prisjetimo se najvećih uspjeha hrvatskih sportaša u kalendarskoj 2023. i nadajmo se da će 2024. biti još uspješnija.

Srebro "vatrenih" u Ligi nacija 

Hrvatski nogometaši nastavili su sa žetvom medalja na velikim natjecanjima. Nakon srebra u Rusiji i bronce u Katru, izabranici Zlatka Dalića ostvarili su još jedan sjajan rezultat. U polufinalu smo pobijedili domaćina Nizozemsku, dok je u finalu lutrija jedanaesteraca pripala Španjolcima.

Rotterdam: Penali za vrijeme susreta Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija

Tin Srbić europski prvak i svjetski viceprvak

Zagrebački dečko okitio se naslovom europskog prvaka na preči, dok je na Svjetskom prvenstvu osvojio srebro i osigurao Olimpijske igre u Parizu.

Cernogoraz svjetski i europski prvak

Giovanni Cernogoraz u samo mjesec dana objedinio je zlatna odličja na svjetskom i europskom prvenstvu čime je zaslužio nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg sportaša godine. Uskoro započinje pripreme za Pariz te se nada da će na Igre i njegov rođak Francesco Ravalico koji još ima priliku uhvatiti vizu za Pariz.

Braća Sinković - europsko zlato i svjetsko srebro 

Martin i Valent ove su godine u svoju kolekciju dodali još dvije medalje te se popeli na magičnu brojku od 52 odličja na velikim natjecanjima.

Zagreb: Braća Sinković  osvojili su  zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom kupu

Uspjesi u borilačkim sportovima

Tekvandoašica Lena Stojković postala je dvostruka uzastopna svjetska i europska prvakinja, a okitila se zlatom i na Europskim igrama.  Marko Golubić također je postao svjetski prvak. 

Zagreb: Teakwondo reprezentacija se vratila sa Svjetskog prvenstva s ukupno šest medalja

Džudašica Barbara Matić okitila se broncama sa svjetskog i europskog prvenstva. Karatist Enes Garibović osvojio je europsko srebro, Anđelo Kvesić europsku broncu. Ženska karate reprezentacija okitila se europskim srebrom i svjetskom broncom što im je treću godinu zaredom osiguralo nagradu najuspješnije sportske ekipe u izboru HOO-a.

Sportski kalendar 2024.

U novu godinu krećemo s Europskim prvenstvom u vaterpolu (4. - 16. siječnja), gdje "barakude" brane zlatnu medalju. Prvenstvo se prvotno trebalo igrati u Izraelu, no zbog rata je domaćinstvo pripalo Hrvatskoj. Utakmice se igraju u Dubrovniku i Zagrebu, a "barakude" su u skupini sa Španjolskom, Francuskom i Crnom Gorom.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u Splitu

Vaterpolski EP još neće ni završiti, a započeti će EP u rukometu (10. - 28. siječnja). Hrvatski rukometaši nadaju se u Njemačkoj dobrom rezultatu pod paskom izbornika Gorana Perkovca, u grupi su smješteni sa Španjolcima, Austrijancima i Rumunjima.

Lipanj je rezerviran za početak nogometnog Eura u Njemačkoj, gdje će "vatreni" zaigrati u grupi sa Španjolskom, Albanijom i Italijom, dok će će 26. srpnja službeno započeti i Olimpijske igre u Parizu.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić