Obavijesti

News

Komentari 95

Izrael tvrdi: Šef Hamasove vlade u Gazi je ubijen. Iz Libanona evakuirali 16 Hrvata

Izrael tvrdi: Šef Hamasove vlade u Gazi je ubijen. Iz Libanona evakuirali 16 Hrvata
17

Dan nakon što je Iran zasuo Izrael projektilima, izraelska vojska je gađala zgradu u četvrti Bachoura u središnjem Bejrutu u blizini parlamenta. Svjedoci su rekli da su čuli ogromnu eksploziju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja

Izraelska vojska upozorava stanovnike južnog Libanona da se evakuiraju

Otkako je izraelska invazija na Libanon započela ranije ovog tjedna, glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga upozorio je stanovnike u desecima mjesta da se evakuiraju.

U novom ažuriranju, Avichay Adraee poziva građane u još 25 područja - uključujući grad Nabatieh - da krenu prema sjeveru.

"Odmah evakuirajte svoje domove", kaže Adaree na X-u, nakon popisa ugroženih sela. “Ne smijete ići na jug. Svako kretanje prema jugu može vas dovesti u opasnost.”

Nabatieh je glavni grad regije Nabatieh i jedan od najvećih gradova na jugu. Procjene stanovništva kretale su se između 60.000 i 100.000 prije sukoba.

Broj mrtvih u napadu u središtu Bejruta porastao je na devet

Libanonsko ministarstvo zdravstva upravo je objavilo ažurirani broj mrtvih u noćnom zračnom napadu u središtu Beiruta.

Devet osoba je poginulo, a 14 ozlijeđeno, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Broj poginulih su službenici spasioci i bolničari, prema bejrutskoj civilnoj obrani.

Naš dopisnik iz Bejruta kaže da je meta bila stambena zgrada u kojoj se nalazio medicinski centar za koji se vjeruje da je povezan s Hezbollahom.

Iran ponovno otvara zračni prostor

Iran je ponovno otvorio svoj zračni prostor za komercijalne letove nakon što je naredio njegovo zatvaranje u utorak navečer poslije napada balističkim projektilima na Izrael.

"Nakon osiguravanja povoljnih i sigurnih uvjeta letenja i ukidanja ograničenja, zračnim prijevoznicima dopušteno je letenje danas od 5 ujutro", rekao je glasnogovornik Organizacije civilnog zrakoplovstva, prema izvješću novinske agencije Islamske Republike (IRNA). 

Organizacija je kasno u utorak objavila da će svi letovi diljem zemlje biti otkazani do srijede ujutro, što je kasnije produljila do danas ujutro.

Izrael: Šef vlade Hamasa u Gazi ubijen

24sata

Šef Hamasove vlade u Gazi je ubijen, tvrdi izraelska vojska. 

Rawhi Mushtaha je "eliminiran" zajedno s višim sigurnosnim dužnosnicima Samehom al-Sirajom i Samijem Oudehom u štrajkovima prije tri mjeseca, navodi se. 

Više pročitajte OVDJE.

Amnesty: Ovaj brod prenosi eksploziv Izraelu. Slovenija i Crna Gora moraju ga stopirati

24sata

Portugalski brod Kathrin koji navodno prevozi eksplozive namijenjene Izraelu, Slovenija i Crna Gora moraju spriječiti od pristajanja u njihove luke, ističe Amnesty International.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 95