Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Najbolji, ali i najjednostavniji recept za finu puricu s mlincima

Najbolji, ali i najjednostavniji recept za finu puricu s mlincima

Uz ovaj recept će vam purica s mlincima ispasti savršeno svaki put da ćete ju htjeti pripremati i izvan blagdana. Priprema je vrlo jednostavna, jedino puricu trebate peći oko dva sata

Količina sastojaka dovoljna je za četiri do pet osoba, a za pripremu će vam trebati 120 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Šibenik: Domaće tuke prodaju se po cijeni od 13 do 15 eura po kilogramu 00:44

Sastojci:

1 purica ili puran (oko 3,5 kg), 460 g luka, mrkve i pola naranče, malo svinjske masti, malo soli, 500 g mlinaca

Teleći odresci u viskiju s rižom
Teleći odresci u viskiju s rižom

Priprema:

Puricu dobro nasolito i namastite dan ranije. Najbolje bi bilo da je stavite u viši lim za pečenje s komadima povrća i podlijete s 500 ml vode. Pecite na 200°C stupnjeva oko jedan sat i nakon toga okrenite. Pecite je dva sata, a zatim 15 minuta prije kraja pečenja temperaturu pećnice pojačajte na 230-240°C stupnjeva kako bi se purica dobro zažarila.

Baked turkey or chiken or Christmas or New Year Thanksgiving Day

Mlince rastrgajte na manje komade, stavite ih u lonac i prelijte slanom ključalom vodom. Poklopite ih i ostavite stajati nekoliko minuta dok ne omekšaju. Povremeno ih promiješajte i potom ocijedite. Masnoću na kojoj se pekla purica zagrijte, stavite na nju mlince i ostavite da se sve dobro poveže. Dodatno začinite po ukusu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3