Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nadal bez olimpijske medalje u Parizu, ispao je i Medvjedev

Nadal bez olimpijske medalje u Parizu, ispao je i Medvjedev

Carlos Alcaraz je lakoćom svladao Rusa Romana Safiulina sa 6-4, 6-2, ali nije uspio pomoći Rafaelu Nadalu da se u zadnjem olimpijskom nastupu domogne odličja

VIDEO

Prvi i drugi nositelj olimpijskog turnira tenisača, Srbin Novak Đoković i Španjolac Carlos Alcaraz, napravili su još jedan siguran korak prema mogućem obračunu za zlatnu medalju u Roland Garrosu, a Rafael Nadal je ostao bez prilike za osvajanje odličja u Parizu, jer je poražen u četvrtfinalu turnira parova. 

Đoković je sa 7-5, 6-3 bio bolji od Nijemca Dominika Koepfera u osmini finala i tako izborio četvrtfinalni dvoboj sa Grkom Stefanosom Tsitsipasom, koji je sa 7-5, 6-1 bio bolji od Argentinca Sebastiana Baeza. 

Pokretanje videa...

'Ivanišević voli fantazije. Novak je donio dobru odluku što je raskinuo suradnju s njim...' 00:48

Bit će to njihov 15. dvoboj i treći u Roland Garrosu. Đoković vodi sa 11-3, ali na zemljanoj podlozi ima 5-0. Posljednji put su u Roland Garrosu igrali u finalu 2021., kad je Tsitsipas imao 2-0 u setovima, ali je izgubio u pet setova, baš kao i godinu prije u polufinalu.

- Ne očekujem ništa manje od velike borbe i vrlo neizvjesnog dvoboja. Moj je cilj doći do finala i boriti se za zlato - rekao je Đoković uoči dvoboja koji će biti na rasporedu u četvrtak.

Carlos Alcaraz je lakoćom svladao Rusa Romana Safiulina sa 6-4, 6-2, ali nije uspio pomoći Rafaelu Nadalu da se u zadnjem olimpijskom nastupu domogne odličja. Ždrijeb ih je u četvrtfinalu odveo na američke specijaliste za parove, Austina Krajiceka i Rajeeva Rama, koji su ih svladali sa 6-2, 6-4.

Tennis - Men's Doubles Quarterfinals

Dvostruki finalist Roland Garrosa (2022. i 2023.) Norvežanin Casper Ruud zaustavio je pobjednički niz Argentinca Francisca Cerundola, koji je u Pariz stigao kao osvajač umaškog Croatia Opena. Norvežanin je slavio sa 6-3, 6-4.

Ovogodišnji umaški finalist Talijan Lorenzo Musetti došao je do četvrtfinala pobijedivši Amerikanca Taylora Fritza sa 6-4, 7-5. Musetti će u četvrtfinalu igrati protiv olimpijskog pobjednika iz Tokija, Nijemca Alexandera Zvereva, koji je sa 7-5, 6-3 svladao Australca Alexeija Popyrina. Felix Auger-Aliassime priredio je iznenađenje svladavši četvrtog nositelja Danjila Medvjedeva 6-3, 7-6 (7-5).

U četvrtfinalu turnira tenisača bit će zastupljeno osam različitih nacija. Prva favoritkinja za zlato u konkurenciji tenisačica, Poljakinja Iga Šwiatek, izgubila je set, ali je stigla do polufinala, jer je Amerikanka Danielle Collins bila prisiljena predati meč pri vodstvu najbolje igračice svijeta 6-1, 2-6, 4-1. Zanimljivo, Poljakinja je bila ta koja se prva našla u problemima u trećem setu, kad ju je Collins u prvom gemu nenamjerno pogodila loptom u pokušaju 'pasinga' na mreži. No, samo četiri gema poslije, Amerikanka je bila ta koja više nije mogla nastaviti dvoboj.  

OI, tenis (m) - 3. kolo

  • Novak Đoković (Srb/1) - Dominik Koepfer (Njem) 7-5, 6-3
  • Stefanos Tsitsipas (Grč/8) - Sebastian Baez (Arg/12) 7-5, 6-1
  • Alexander Zverev (Njem/3) - Alexei Popyrin (Aus) 7-5, 6-3
  • Lorenzo Musetti (Ita/11) - Taylor Fritz (SAD/7) 6-4, 7-5
  • Casper Ruud (Nor/6) - Francisco Cerundolo (Arg) 6-3, 6-4
  • Felix Auger-Aliassime (Kan/13) - Danjil Medvjedev (4) 6-3, 7-6 (5)
  • Tommy Paul (SAD/9) - Corentin Moutet (Fra) 7-6 (6), 6-3
  • Carlos Alcaraz (Špa/2) - Roman Safiulin 6-4, 6-2

OI, tenis (ž) - četvrtfinale

  • Iga Šwiatek (Polj/1) - Danielle Collins (SAD/8) 6-1, 2-6, 4-1, predaja
  • Zheng Qinwen (Kin/6) - Angelique Kerber (Njem) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (6) 
  • Anna Karolina Schmiedlova (Slk) - Barbora Krejčikova (Češ/9) 6-4, 6-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!