trgovci i ugostitelji su stvarno prisli svaku miru sa cijenama, sta je previse previse je, u splitu su cijene ka da je minimalac 10 000kn, najjadnici restoran drzi cijene ka da ima michelin zvjezdice ukus te spize je najblaze receno jadan i nikakav a o konobarima bolje ni ne pricat, u splitu se na prste jedne ruke mogu nabrojat konobari koji valjaju a da ne govorim koliko se bave preavarama prema strancima...los glas se najdalje cuje...to cemo mi naucit na vrlo tezak nacin..kad sincici lokalnih birtijasa budu konobarili kod tate ne zato sta nemogu nac radnu snagu nego zato sta nece imat love za platit radnika radi svoje bahatosti i proklestva ..pa neka navale sada dignite cijene cevapa na 200kn pa da vidimo ko ce nam to jest iduce godine
TP
Timotej Prvi
15.7.2019.
Odustani
Ja sam na Hvaru dozivio neki dan da nisam konobaru mogao objasniti HRVATSKIM jezikom sto tocno zelim, jer me nije razumio .. E sad, ako vec "uvoze" stranu radnu
snagu, onda bi barem bilo u redu da ih prije nauce osnove jezika di rade. Na kraju mi donio nesto sasvim deseto, i 2 - 3 put skuplje od onog sto sam planirao narucit, al reko, ajd, dosta mi je, necu cjepidjacit, sam je kriv sto nece dobit napojnicu, pa sam na istom takoreci.
Prikaži još ↓
muskarac
15.7.2019.
Odustani
nije taj radnik nista kriv, taj covjek je dosao zaradit za kruh isto kao i hrvat u njemackoj, u pravu si sto se jezika tice ali ja odbijam gledati na te ljude k
ao nesto sta ne valja.. bore se za zivot i imaju moj respekt radi toga..za sve ostalo su krive gazde i drzava, vise gazde puno manje drzava
Prikaži još ↓
DT2311
15.7.2019.
Odustani
Ej da ti kažem koji je problem nasto. Tako mi kažu ugostitelji i imaju pravo samo treba malo razmisliti. Naš ministar Marić je spustio pdv na meso i sada je 13%
, a cijene mesa se nisu baš spustile. Sada ugostitelj kupuje meso sa 13% pdva speče to meso i proda ga na tanjuru gdje je na racunu iskazan pdv od 25% i dolazimo na to da si oni prebiju samo tih 13%, a ostalih 12 si država pospremi u džep. Lik mi je rekao da na tome njegov restoran gubi od 10-15000 eura mjesečno. Pa sada vidim zbog ćega je sve to u ku.cu zato što nas država je.e.
Prikaži još ↓
ka
kaius
15.7.2019.
Odustani
pdv....
na kraju ga plaćamo mi a ne ugostitelj. a to što to meso kad bude na tanjuru ima maržu od 200,300, ili 400 % prema nabavnoj ..............to ti ne govor
e ti isti.
Prikaži još ↓
Forrest Gump
15.7.2019.
Odustani
Timotej ove godine sam i ja doživio istu stvar u pekari na moru, nije razumjela uopće što joj govorim, pa je morala zvat domaću kolegicu da joj "prevede"...
muskarac
15.7.2019.
Odustani
DT pdv placamo mi a ne oni jer je u cijenu spize ili artikla taj pdv uracunat...
TP
Timotej Prvi
15.7.2019.
Odustani
O cijenama u restoranima se uopce ne isplati trosit rijeci .. Mislim da nisu svjesni da mnogi zatvorit ce svoja vrata, i onda budu svi zivi krivi .. Ove godine
smo ribe (svjeze, kupljene od ribara) spremali sami - nismo isli da nas "ozene" opet .. I ispalo je odlicnooo.. S druge strane, sjecam se kako je prosle godine (posto sam i bio tamo) kostao neki "meni" sa slijedom od cini mi se 7 damatinskih jela (prvo je kriska prsuta, jako malo sira .. itd) .. Uglavnom, prosle godine to kostalo 180 - 200 kn .. Ove godine je 260kn, po osobi .. Ajd, i onda je bilo skupo jer su porcije male, al ovo, za 260kn, po osobi, ne znam sto si zamisljavaju.. Kazem, nitko nikogane sili da ide pojesti ili popit, al onda neka se ne cude sto sve skupa propada.
Prikaži još ↓
Forrest Gump
15.7.2019.
Odustani
ljudi moji obzirom da niste percipirali u zadnjih 30 godina bitnu promjenu, naime u Hrvatskoj je od 1990 na snazi novi tržišno ekonomski poredak - kapitalizam..
. to što ugostitelji dižu cijene i misle da tako mogu profitirat, a restorani su im gle čuda i dalje PUNI, to se zove zakon ponude i potražnje... i nema pravila kako, tko i koliko može dić cijene u nebesa... jednostavno može dok god ne dosegne granice neukusa odnosno janjičarskog harača, a to će shvatit onog trena kad mu gosti više neće dolazit... do tad ekipa brije po svom i možete vi njima soli na rep stavit, al ništ od toga! Timotej vidim i dalje uporno svake godine pohodiš isti restoran, iako si svjestan da na očigled dižu cijenu, e pa neka i dižu kad imaju pacijente koji im uredno i dalje dolaze ko da su junkieji samo na njihovu ponudu... šaraj brate malo, šaraj...
Prikaži još ↓
TP
Timotej Prvi
15.7.2019.
Odustani
Forrest, iz pocetka mog posta moze se zakljuciti da nisam isao (ribe si npr sami spremali, svjeze, i ispale odlicnoo). Ove godine nisu restorani puni bili, vjer
uj mi. Zakon ponude i potražnje vrhunac dosegao proslo ljeto..
Prikaži još ↓
Forrest Gump
15.7.2019.
Odustani
da nažalost nemaju svi tu blagodat imat kuću, okućnicu, roštilj i sl... turističke destinacije upravo zato imaju tu moć ekskluzivnog guljenja, jer regular turis
t koji je došao odsjest u hotel, pa je uštedio na polupansionu nadajći se da će se oslonit na gastro ponudu lokalne sredine, nema tu mogućnost... osim toga odmor bi trebao biti ODMOR u punom smislu te riječi, od svih obaveza, pa i od nabavke hrane, obilaženja shoping centara, mesnica, ribarnica, pripravljanja hrane, cijeđenja znoja nad štednjakom/roštiljem i sl. Stoga će Hans sljedeće godine lijepo priupitat Jorgena kako je njemu bilo u Grčkoj/Turskoj/Tunisu... pa kad shvati da čovjek nije mogao potrošit 100eura u tjedan dana, a stvarno se silno trudio i svom hedonizmu dao slobodu, a naš siroti Hans tolko ostavio već na prvoj večeri u Lijepoj našoj, e onda će Hans sljedeće godine put Grčke/Turske/Tunisa, a lijepa naša neka ugošćuje komarce...
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .