Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Na zagrebačkom Adventu uz hot-dog, probajte i sočni steak

Na zagrebačkom Adventu uz hot-dog, probajte i sočni steak
8

U šarolikoj ponudi najčešće se jedu kobasice i hot-dogovi, a uz klasične, mogu se pronaći i nešto drugačiji zalogaji, poput sendviča "Zagreb cheesesteak", koji nudi Fresh Corner kućica iznad Jägerhorn prolaza

Bogata gastro ponuda ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa nudi pregršt mesnih jela, a mnogo kućica napravilo je svoju varijantu hot-doga, burgera, odreska i sarme. Kuhari su se koncentrirali na punoću okusa i originalne arome, ali i na praktičnost jela, zbog uvjeta u kojima se jedu - u hodu, na hladnoći i gotovo bez pribora za jelo.

POGLEDAJTE VIDEO: Advent u studentskom domu

Pokretanje videa...

Studenti ukrasili sobu u Studentskom domu Stjepan Radić 01:06

Većina jela poslužuje se u papirnatim, ekološki prihvatljivim tanjurićima, s drvenim priborom i papirnatim slamkama za piće. U šarolikoj ponudi najčešće se jedu kobasice i hot-dogovi, a uz klasične, mogu se pronaći i nešto drugačiji zalogaji, poput sendviča "Zagreb cheesesteak", koji nudi Fresh Corner kućica iznad Jägerhorn prolaza. Kuhar Juraj Grabarić, poznatiji kao JGrilla, u recept je ukomponirao pecivo, juneći ramstek, sir, umak od meda i senfa, kiseli kupus i luk.

- Ramstek se reže na trakice i marinira s narančom i crnim paprom pa tako stoji i do 30 sati. Iako bi se ramstek mogao jesti praktički sirov, za naš cheesesteak se peče, pa se dodaju sol i papar. Pazimo na svaki sastojak i za većinu jela imamo moj originalni recept. U jelima je švicarski sir, iako se može staviti sir po želji uz dodatak jalapeño papričica za bolji okus - ispričao nam je Grabarić.

storyeditor/2022-12-16/PXL_151222_97437173.jpg

Originalni recept je i za "Winter cheeseburger", a nakon mesnog zalogaja možete se ugrijati crnim i bijelim kuhanim vinom, ginom, pa se zasladiti toplim fritulama s čokoladom. Mesne specijalitete, kao i kreativne slastice možete isprobati na većini adventskih punktova u gradu, na kućicama poput Instituta za kobasice, The meat, Restač, Picnic, El Toro, Restoran Balon, Beg's i mnogih drugih. Kućice nude kobasice od različitih vrsta mesa, a postoje i vegetarijanske i veganske opcije s plant based sastojcima i "beyond meat" mesom, za koje je teško uočiti razliku od pravog mesa.

Ovo su 3 lokacije u Puli koje ne smijete zaobići ovih blagdana
Ovo su 3 lokacije u Puli koje ne smijete zaobići ovih blagdana

Uz fina jela, ponuda pića nikad nije bila bogatija, uz tople koktele s rumom, punčem, ginom, vinom i začinima. Topli kokteli obogaćeni su čajevima i sokovima, među kojima je mnoštvo okusa poput jabuke, naranče, ananasa i mnogih drugih.

Zagreb: Adventska ponuda na Fresh Corner ku?icama

Božićni kokteli poslužuju se većinom u papirnatim čašama, a ukrašavaju suhim kriškama voća, cimetom, klinčićem i zvjezdastim anisom. Osim što su vrlo zanimljivih okusa, odlično i griju, a ponudu možete istražiti sve od terase Hotela Esplanade, preko centra pa do Gornjeg grada. 

Zagreb: Adventska ponuda na Fresh Corner ku?icama
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica
MANJE POZNATO

Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica

Preljubnici su najčešće zadovoljni svojim odnosom, ako žena vara to je češće kraj odnosa, a većina varalica će uslijed afere sve češće voditi ljubav i s partnerom
Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti
CRNE, PLAVE, SIVE...

Oči su ogledalo duše, a evo što otkrivaju o vašoj osobnosti

Iako boju očiju prvenstveno određuje količina i raspodjela pigmenta melanina, od davnina se boju očiju povezuje i s osobnošću. Otkrijte što vaše oči govore o vama...