Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Na našu najpoznatiju plažu stižu najbolji windsurferi iz cijelog svijeta, a i imamo i svoje adute

Na našu najpoznatiju plažu stižu najbolji windsurferi iz cijelog svijeta, a i imamo i svoje adute

Na regatnom polju ispred Bola na otoku Braču početkom srpnja na rasporedu je jedna od službenih WT utrka jedrenja na dasci u sklopu Professional Windsurfing Asocijacije

Regatno polje bit će postavljeno ispred najpoznatije plaže na istočnoj obali Jadranskog mora - Zlatnog rata, a 80-ak natjecatelja i natjecateljica borit će se za bodove i prestižni naslov najboljeg na jednoj od najatraktivnijih utrka toura.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jedriličarsko natjecanje na Bolu VIDEO

Sustav natjecanja je uobičajen, jedri se maksimalno 15 finala, po osam natjecatelja u jednoj regati, a četiri najbolja idu dalje. Regatno polje je postavljeno na 800 x 400 metara i jedri se cik - cak niz maestral, a jedna utrka traje maksimalno 3 do 4 minute.

Jedrenje na dasci Bol

Ovogodišnje izdanje World Toura počinje u Tiberiasu u Izraelu, a nakon Bola, koji je drugi po redu, slijede Šri Lanka, potom španjolski Gran Canaria, Fuerteventura i Tenerife, korejski Ulsan, danski Noerstick, njemački Sylt te na koncu Bureau Valle koji se jedri u Novoj Kaledoniji. Nagradni fond utrka kreće se od 25.000 – 100.000 eura.

Palma i Lara iz Hrvatske velika su nada windsurfinga

Splićanka Palma Čargo i Bračanka Lara Bulić neumorno treniraju, a nadaju se da će ostvariti svoj san i uskoro nastupiti i na Olimpijskim igrama. 

Lara (17) je uz oca Tonija koji je organizator utrke na Bolu, s jedrenjem na dasci započela još kao djevojčica. Aktivno se natječe od 2017. godine i dosad je profesionalno nastupila u gotovo 40 utrka i prvenstava sa zapaženim plasmanima te je 2020. osvojila naslov prvakinje Hrvatske u disciplini slalom. Ljeta provodi na surf-stanici Zoo Station u Bolu na Braču gdje trenira na svakom malo jačem vjetru.

Želja joj je ostati i dalje prvakinja u Hrvatskoj, a isto tako, nada se da će se uspjeti kvalificirati za Olimpijske igre 2024. Ako ne tada, onda 2028. godine.

Palma (21) također dolazi iz jedriličarske obitelji, kao djevojčica trenirala je u klasi optimist. Kad je počela jedriti odmah se zaljubila u ovaj sport, a njezin put odredio je trener hrvatske jedriličarske reprezentacije Marin Sirišević, koji ju je upoznao s windsurfingom. Već 2016. vozila je prvu regatu na dasci big techno, na kojoj je kasnije sudjelovala i na Olimpijskim igrama mladih, u čemu ju je podržao jedriličarski savez i Hrvatski olimpijski odbor.

Regata u Bolu na Braču ima potrebnu profesionalnost i konkurenciju koja im može pomoći u napretku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života