Obavijesti

Sport

Komentari 35

Mourinho voli Zagreb: Gostuje četvrti put, Jurčić mu je uspio ponoviti legendarnu 'kravatu'

Mourinho voli Zagreb: Gostuje četvrti put, Jurčić mu je uspio ponoviti legendarnu 'kravatu'

Nemam neki skriveni cilj, došao sam uživati u slobodnom vremenu i posjetiti dobre prijatelje poput Mijatovića i Šukera. Znam da svi misle da sam došao po neke igrače, govorio je Mourinho kada je zadnji put, 2017., bio u Zagrebu

VIDEO

Znam kakvu moć ima Maksimir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Boysi proslavili 35. rođendan 02:58

Tako je, nakon pobjede prošlog četvrtka, uzvrat s Dinamom najavio Jose Mourinho. Portugalac je četvrti put stigao u hrvatsku prijestolnicu i valjda čovjek dobro zna što govori.

Prvi se put u Zagrebu ukazao u rujnu 2011. godine kada je doveo Realove zvijezde na Maksimir. Doslovno ukazao jer zbog suspenzije nije smio biti na klupi i voditi momčad, pa je unatoč najavama stigao u maksimirsku ložu i sve gledao s lica mjesta. Sjećamo se, Di Maria je odlučio utakmicu.

- Nikad ga ne bih kaznio. Naravno da mi je žao što ga neće biti, ali ću ga morati negdje uloviti da se slikam s njim - govorio je tadašnji trener Dinama Kruno Jurčić.

Dinamo - Real Madrid

Prilika se ukazala u uzvratu u Madridu dva mjeseca kasnije...

- Nisam prvi prišao Mourinhu. Ipak nisam trener takvog kalibra da mu prilazim. On je prišao meni i kratko smo razgovarali - opisao je Jurčić svoje viđenje legendarnog zagrljaja.

Potom je Mourinho bio gost na utakmici Hrvatske i Sj. Makedonije idućeg rujna. Nije se znao točan razlog njegovog dolaska, ali pozvao ga je Hrvatski nogometni savez. A nije uspio izbjeći ni Jurčića. Svjedoci su rekli da je, vjerovali ili ne, Kruno ponovio potez iz Madrida. Vidjevši Mourinha, opet ga uhvatio u “kravatu”... Jose se od svega odmorio uz kavu u predvorju hotela.

I treći, te do danas posljednji, dolazak vezan je uz hrvatsku reprezentaciju. Tada je Mourinho vodio Manchester United i došao je pogledati Hrvatsku protiv Ukrajine 2017. godine. Po medijima se nagađalo da je došao nagovoriti Ivana Perišića na dolazak na Old Trafford.

- Nemam neki skriveni cilj, došao sam uživati u slobodnom vremenu i posjetiti dobre prijatelje poput Mijatovića i Šukera. Znam da svi misle da sam došao po neke igrače, ali danas ne trebate putovati kako biste vidjeli nogometaša, sve ih znam od prije - objasnio je.

Društvo mu je u loži pratio Ćiro, koji je kasnije podijelio svoje dojmove.

- Stalno me pitate kako mi je bilo s Mourinhom. Jesmo, dosta smo razgovarali. Zna francuski, i on i njegov pomoćnik. I smijali smo se. Pitam ja njega: “Jesi li zaradio 100 milijuna?” On me gleda, lagano kimne glavom. A ja njemu: “Imaš dvoje djece. To dvoje djece imat će četvero djece. Nemaš puno, potroši i ti nešto...” Oh, kako se slatko i dugo smijao.

Hoće li i danas nasmijan otići iz Zagreba...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!