Obavijesti

Sport

Komentari 7

Modrić šesti put igra finale Lige prvaka, Dinamo svim srcem uz Real. Evo gdje gledati spektakl

Modrić šesti put igra finale Lige prvaka, Dinamo svim srcem uz Real. Evo gdje gledati spektakl

Hrvatski kapetan je u pet dosadašnjih finala svih pet puta slavio. Večeras na Wembleyju može postati najtrofejniji nogometaš Real Madrida ikada, a njegovom slavlju nadat će se i hrvatski prvak Dinamo

VIDEO

Real Madrid večeras u 21 sat lovi 15. trofej europskog prvaka u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund na Wembleyju. "Kraljevski klub" i Luka Modrić (38) zaključit će klupsku nogometnu sezonu, a onda će se sve oči okrenuti prema nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj, koje počinje 14. lipnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dalić o kazni za Modrića 03:21

Madriđani su istaknuti favorit za novi naslov elitnog europskog natjecanja, no nešto će se pitati i momčad Edina Terzića, njemačkog trenera hrvatskog porijekla, čiji je uspjeh ove sezone oduševio mnoge nogometne zaljubljenike koji će biti na strani, uvjetno rečeno, slabije momčadi u finalu.

London: Pehar za pobjednika nogometne Lige prvaka

Svakako, hrvatskom kapetanu finale Lige prvaka bit će kruna klupske sezone jer Modrić večeras na Wembleyju može osvojiti svoj šesti naslov. Zanimljivo, u posljednjih deset godina pet puta je igrao samu završnicu LP-a i svaki put je Real podigao trofej.

Liverpool v Real Madrid - UEFA Champions League - Final - Stade de France

S druge strane, Modrić je u Realovom dresu devet puta igrao protiv Borussije Dortmund i ostvario po tri pobjede, poraza i remija. Zatim je 2017. pobjedu od 3-2 odgledao s klupe za pričuve.

Finale Lige prvaka: Real Madrid - Borussia Dortmund

Modrić lovi rekord

Ako Real Madrid pobijedi, Modrić će doći do 26. trofeja pa će zajedno s kapetanom Nachom Fernandezom postati najtrofejniji igrač u 122 godine dugoj povijesti "kraljevskog kluba".

LaLiga - Real Madrid Celebrate Winning LaLiga

Dinamo se nada pobjedi Reala

Zagrebački klub proslavio je 35. naslov hrvatskog prvaka i još ga samo finale LP-a dijeli od povijesnog postignuća. Poklopili su se razvoji prvenstava u Češkoj, Danskoj i Ukrajini, sada je na redu još samo sudar Reala i Dortmunda gdje Dinamo navija za 'kraljevski klub'. Jer ako Real pobijedi, Dinamo će narednu europsku sezonu započeti direktno iz play offa Lige prvaka! Nešto što se nikada do sada nije dogodilo, da Dinamo uoči europske sezone kotira tako visoko...

Ceremonija dodjele pehara Dinamu, osvajaču SuperSport Hrvatske nogometne lige

Povijest na strani Reala

Realu će ovo biti 18. finale u svim inačicama ovog natjecanja (Kup europskih prvaka, Liga prvaka), a u dosadašnjih 17 dvoboja za trofej madridska momčad doživjela je svega tri poraza. Dortmundska Borussia je u svojem trećem finalu, a u prethodna dva je slavila 1997. protiv Juventusa te izgubila 2013. u njemačkom obračunu s Bayernom.

London: Borussia Dortmund odradila trening uoči finale Lige prvaka

Gdje gledati?

Finale Lige prvaka igra se u subotu od 21 sat uz izravan prijenos na HTV 2 ili na programu Arene Sport 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima