Obavijesti

News

Komentari 22

UŽIVO Rastu vodostaji rijeka diljem Hrvatske. HGSS objavio važne savjete za poplave

UŽIVO Rastu vodostaji rijeka diljem Hrvatske. HGSS objavio važne savjete za poplave
2

Rastu vodostaji rijeka diljem Hrvatske: Sava se izlila iz korita u Zagrebu, Kupa raste i stvara nemile probleme u Karlovcu. U Obrovcu i Hrvatskoj Kostajnici pripremaju se za obranu zbog rasta vodostaja Zrmanje i Une

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
HGSS OBJAVIO VAŽNE SAVJETE
HGSS U PRIPRAVNOSTI ZA BIH

Naše ekipe su spremne ima već deset dana. Kada bude stigao poziv krećemo za BIH. Ne ovisi o nama postoji sustav, ali što se nas tiče, mi smo već u pripravnosti. Treba i par sati da se stigne do lokacije, vrlo vjerojatno će ići južne stanice, s obzirom gdje su poplave - kazao je za 24sata Rene Tonkli, pročelnik Komisije za spašavanje na vodama HGSS-a. 

POPLAVA U GRAČACU

U Gračacu poplavljeno nekoliko kuća: 'Bitno je bilo preživjeti noć'

- Bitno je bilo preživjeti noć, dosta podruma i garaža je potopljeno i mislim da su dojavili u dvije-tri kuće da je ušla voda. Jučer tijekom dana i sinoć do jutra isplatila se borba svih koji su dali svoj trud - rekao je za 24sata Robert Juko, gradonačelnik Gračaca.

24sata
24sata
24sata
24sata
IZVANREDNO STANJE U KARLOVCU

VIDEO Pogledajte snimke nabujale Kupe i Korane iz zraka

KARLOVAC - Čitatelj 24sata poslao je u petak ujutro snimku ušća Korane u Kupu. Maksimalni vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu se očekuju danas popodne, na razinama iznad +800 centimetara. Vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu u 10 sati dosegnuo je 775 centimetara i na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava, no zabrinjavajuće jer Kupa i Korana i dalje rastu i to 7 do 10 centimetara po satu. Korana je trenutno na 730 centimetara i također su na snazi izvanredne mjere.

SNIMKU POGLEDAJTE NA POVEZNICI.

24sata
SLIJEDI SMIRIVANJE

Nakon što je donijela obilnu kišu, ciklona i njezini frontalni sustavi odlaze na istok, pa danas napokon slijedi smirivanje, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Komentari 22