Obavijesti

Show

Komentari 13

Meg Ryan najveća je zvijezda ove godine u Sarajevu: 'Došla sam vidjeti što radite ovdje...'

Meg Ryan najveća je zvijezda ove godine u Sarajevu: 'Došla sam vidjeti što radite ovdje...'
9

Volim dolaziti na festivale, rekla je slavna glumica u glavnom gradu BiH, a predstavila je i svoj novi film 'Što se zbiva poslije'

VIDEO

U ponedjeljak navečer stigla je na Sarajevo Film Festival i najveća ovogodišnja zvijezda - Meg Ryan (62). Američka glumica je dobitnica nagrade “Počasno srce Sarajeva”.

- Meg Ryan je osvojila naša srca na prvi pogled! Ne samo da nas je sve očarala svojim nezaboravnim izvedbama, nego je dokazala i svoju vještinu iza kamere kao redateljica i scenaristica. Čast nam je dodijeliti joj ‘Srce Sarajeva’ - rekao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Meg Ryan stigla na Sarajevo Film Festival

Program joj je bogat. Bit će na projekciji romantične komedije iz 1998. godine “Imaš poruku”, koja je na Sarajevo Film Festivalu prikazana 1999.

Predstavila je na jučerašnjoj “radionici” i novi film, “Što se zbiva poslije”, za što je napisala scenarij, režirala ga i glumila u njemu, s Davidom Duchovnyjem. Radionicu je moderirao Danis Tanović, dobitnik Oscara za film “Ničija zemlja”.

FOTO Četvrti dan Sarajevo Film Festivala: Evo koje su zvijezde sve prošetale crvenim tepihom
FOTO Četvrti dan Sarajevo Film Festivala: Evo koje su zvijezde sve prošetale crvenim tepihom

- Čula sam za ovaj festival pa sam došla vidjeti što radite. Volim dolaziti na festivale, sjajno ih je posjećivati - rekla je Meg Ryan pa se prisjetila početaka:

- U osnovnoj školi dobila sam nagradu za najboljeg učenika i morala sam im javno, na pozornici, zahvaliti. Pripremila sam govor na sedam stranica, mama me spašavala.

Sarajevo: Američka glumica Meg Ryan održala je masterclass na 30. Sarajevo Film Festivalu

Biranim riječima na festivalu govore o glumici. "Stekla široko priznanje za svoju komičnu privlačnost u svojoj prvoj ulozi nominiranoj za Zlatni globus, kao Sally Albright u filmu 'Kad je Harry sreo Sally', u režiji Roba Reinera i po scenariju Nore Ephron. Nastavila je glumiti u hit romantičnoj komediji Nore Ephron 'Romansa u Seattleu', u kojoj je glumila s Tomom Hanksom, što joj je donijelo drugu nominaciju za Zlatni globus. Njena posljednja suradnja s Ephron i Hanksom bila je romantična komedija 'Imaš poruku', koja je Ryan ponovno donijela međunarodno priznanje i treću nominaciju za Zlatni globus".

A dok je Meg Ryan još bila na putu, crvenim tepihom sarajevskog festivala prošetao se John Torturro, također dobitnik "Počasnog srca Sarajeva".

Ovaj grčki dvojac privukao je brojne poglede na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala
Ovaj grčki dvojac privukao je brojne poglede na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

- Svojim je svestranim radom imao globalni utjecaj, nikad ne zaboravljajući svoje bruklinske korijene, što ga je učinilo jednim od najutjecajnijih filmaša današnjice - obrazloženje je žirija.

U Sarajevu je ovih dana i plejada hrvatskih glumaca. Prošetali su tako crvenim tepihom Goran Bogdan i Janko Popović Volarić, držeći se za ruke, Tarik Filipović s obitelji, Judita Franković, Bojana Gregorić Vejzović oduševila je u kratkoj haljini i vitkim nogama, a među posjetiteljima je bila i voditeljica Danijela Trbović.

Regionalne zvijezde prošetale crvenim tepihom četvrtog dana Sarajevo Film Festivala

- Iz našeg sarajevskog doma na crveni tepih najdražeg filmskog festivala. Za okrugli rođendan odijelo - napisao je Filipović aludirajući na jubilarno 30. izdanje Sarajevo Film Festivala.

Najviše je pažnje na crvenom tepihu ipak privukao grčki dvojac Fil Ieropoulos i Parakytanov. Redatelj je došao u šarenom odijelu, a njegova pratnja kao drag queen, uz naglašenu šminku. Došli su promovirati film "Avant Drag!".

Regionalne zvijezde prošetale crvenim tepihom četvrtog dana Sarajevo Film Festivala

- 'Avant-Drag!' nudi uzbudljiv pogled na deset atenskih drag izvođača koji dekonstruiraju rod, nacionalizam, pripadnost i identitet, dok se cijelo vrijeme suočavaju s policijskom brutalnošću, transfobijom i rasizmom. Koliko god zabavan i poticajan, film propitkuje društvene norme i preoblikuje percepcije o LGBTQ+ kulturi, bilježeći intimne živote usko povezane skupine drag izvođača - opis je ovoga filma.

Meg Ryan stigla je u Sarajevo: Dobit će počasnu nagradu SFF-a
Meg Ryan stigla je u Sarajevo: Dobit će počasnu nagradu SFF-a

Popriličnu pozornost privukla je i Lamija Salihović. Široj javnosti malo poznata, ali navodi se kao gošća na tepihu zbog uloge u seriji "Komar", koju će premijerno prikazati na festivalu.

Regionalne zvijezde prošetale crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala

Bilo joj je to prvo iskustvo pred kamerom, a i na crvenom tepihu. Ne znamo kakva je u seriji, ali na "promenadi" je bila primijećena. A kako i ne bi, u kratkoj crnoj haljini, samostojećim čipkastim čarapama i velikom crvenom mašnom čiji su se krajevi iza nje vukli po podu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO