Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

'Mazim se s ljudima za novac, mnogi danas žude za intimom'

'Mazim se s ljudima za novac, mnogi danas žude za intimom'

Australka je otkrila kako ju je traumatičan događaj u njezinu životu doveo do toga da se počne profesionalno baviti maženjem, odnosno terapijom maženjem za koju je prošla obuku

VIDEO

Missy Robinson iz Queenslanda bila je sretna tinejdžerica sa snovima o pridruživanju australskoj vojsci. No njezin se život tragično preokrenuo kada je s 19 godina doživjela traumatičan seksualni napad.

Godine 2008., u dobi od 28 godina, dijagnosticirana joj je kompleksna mentalna bolest koja je označila početak više od dva desetljeća borbe s bipolarnim afektivnim poremećajem, složenim PTSP-om i psihozom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Sada 45-godišnjakinja, pod utjecajem lijekova počela se debljati i došla do čak 120 kilograma. Tad je odlučila da je vrijeme za promjenu.

- Bilo je to iznimno teško i nipošto linearan proces, ali kroz dosljednost i posvećenost sebi, transformirala sam svoj život. Izgubila sam pola svoje težine, pala sam na 60 kg - pohvalila se Missy.

Terapiju maženjem vidjela je u seriji

Missy je gledala epizodu serije "Milijarde" televizije Sky, u kojoj glumi Damian Lewis, kad je vidjela terapeuta za maženje na djelu. Odmah je guglala je li terapija maženjem stvarna i pronašla organizaciju koja nudi obuku i odmah se prijavila.

Sada nudi ovu jedinstvenu terapiju, pružajući neseksualni ljudski dodir za 200 dolara (179 eura) po satu.

- Kod maženja nije samo osjećaj topline i ugode. Radi se o potrebi za fizičkim dodirom u sigurnom, brižnom i pouzdanom okruženju. Kao terapeut za maženje, pomažem ljudima koji doživljavaju nedostatak neseksualne intimnosti - kaže Missy.

Znanost objasnila zašto nekim ljudima maženje tako jako paše
Znanost objasnila zašto nekim ljudima maženje tako jako paše

Sve je po dogovoru

- Svaka sesija počinje uvodom o tome kako terapija maženjem funkcionira, nakon čega slijedi rasprava o pristanku i granicama gdje klijent i ja utvrđujemo i dogovaramo vrste dodira koji su prihvatljivi. Zatim utvrđujemo koje bi položaje željeli odabrati - to može varirati od držanja za ruke do grljenja ili međusobnog grljenja - dodaje.

Missy kombinira maženje s vježbama disanja, meditacijom i različitim tehnikama kako bi pomogla klijentu da se opusti i oslobodi svoje emocije, piše Mirror.

Što čini nedostatak ljudskog dodira?

- Nedostatak dodira može dovesti do otuđenja od drugih i nas samih, a može se vidjeti da se manifestira u ponašanju kao što su dosada s domom i poslom, agresija, narušeno mentalno zdravlje, seksualna disfunkcija, nezadovoljavajući odnosi i općenito smanjena kvaliteta života - objasnila je Missy.

Sin tinejdžer se nije želio grliti s mamom pa je isplela njegovu repliku u prirodnoj veličini
Sin tinejdžer se nije želio grliti s mamom pa je isplela njegovu repliku u prirodnoj veličini

Zapravo, prejedanje, samodestruktivne navike (pušenje, grickanje noktiju, čupanje kose itd.), kao i kompulzivno seksualno ponašanje povezuju se s onim ljudima koji nemaju ljudski kontakt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan