Obavijesti

News

Komentari 60

Izraelski sigurnosni kabinet bez odluke o napadu na Iran! Stiglo jedno od najmoćnijih oružja...

Izraelski sigurnosni kabinet bez odluke o napadu na Iran! Stiglo jedno od najmoćnijih oružja...
4

Istovremeno, izraelske snage su oborile bespilotnu letjelicu koja je lansirana iz Iraka. Iračke Narodne mobilizacijske snage tvrde da su lansirali dron kao osvetu za ubojstvo čelnika Hamasa Sinwara

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Izrael je udario na Bejrut i druge dijelove Libanona 07:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja

Evakuacija 1000 žena i djece iz Gaze u Europu

Oko 1000 žena i djece kojima je potrebna medicinska pomoć uskoro će biti evakuirano iz Gaze u Europu, izjavio je čelnik europskog ogranka Svjetske zdravstvene organizacije.

Izrael je "obećao još 1000 medicinskih evakuacija u Europskoj uniji u narednim mjesecima", rekao je Hans Kluge u intervjuu za AFP, ističući da će evakuacije biti organizirane uz podršku WHO-a i uključenih europskih zemalja.

Izraelski sigurnosni kabinet bez odluke o napadu na Iran nakon šest sati rasprave

Sastanak izraelskog kabineta za sigurnost trajao je šest sati, no premijer Benjamin Netanyahu i ministar obrane Yoav Gallant nisu dobili ovlasti da odluče o vremenu napada na Iran, unatoč očekivanjima, prenosi list Yedioth Ahronoth.

Netanyahu i Gallant zalažu se za to da izraelska vojska dobije zeleno svjetlo za odgovor na iranski raketni napad, slično reakciji na napad u kojem je ubijen vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah.

Ministri su navodno izrazili nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, "slabe reakcije" na prošlotjedni napad dronom na Netanyahuovu kuću, za koji vjeruju da je Iran dao zeleno svjetlo. Sigurnosne službe odgovorile su da djeluju u skladu s direktivama političkog vrha.

Svjetska zdravstvena organizacija optužuje Izrael za blokadu medicinskih organizacija u Gazi

Prošlog tjedna Svjetska zdravstvena organizacija optužila je Izrael da je spriječio nekoliko medicinskih organizacija u ulasku u Gazu, što je prvi put tijekom sukoba da je zdravstvenim agencijama onemogućen pristup ovoj regiji. Izraelska agencija COGAT, koja koordinira dostavu humanitarne pomoći za Gazu, odlučno je odbacila ove optužbe.

Prema izvorima koji su govorili za CNN, najmanje sedam medicinskih nevladinih organizacija, uključujući američki FAJR Scientific, dobilo je obavijest da im više neće biti dopušten ulazak u palestinsku enklavu.

Bejrut nakon napada

24sata
24sata
24sata
24sata

SAD: Proturaketni sustav THAAD stigao je u Izrael

THAAD (Terminal High Altitude Area Defense sustav) ključni je dio protuzračnih obrambenih sustava američke vojske i jača već zastrašujuću proturaketnu obranu Izraela. "Sustav THAAD je na mjestu", rekao je Austin u obraćanju novinarima prije dolaska u Ukrajinu u ponedjeljak. Odbio je reći je li operativan, ali je dodao: "Imamo mogućnost da ga vrlo brzo pustimo u rad". 

Predsjednik Joe Biden rekao je da raspoređivanje THAAD-a, zajedno s oko 100 američkih vojnika, treba pomoći u obrani Izraela, koji razmatra očekivanu odmazdu protiv Irana nakon što je Teheran 1. listopada ispalio više od 180 projektila na Izrael.

Sjedinjene Države pozivaju Izrael da kalibrira svoj odgovor kako bi izbjegao izazivanje šireg rata na Bliskom istoku, kažu dužnosnici, a Biden je javno izrazio svoje protivljenje izraelskom napadu na iranska nuklearna postrojenja i svoju zabrinutost zbog napada na njegovu energetsku infrastrukturu.

Komentari 60