Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Maska za lice od 2 sastojka je odlična za pomlađivanje kože

Maska za lice od 2 sastojka je odlična za pomlađivanje kože
2

Ovu popularnu jednostavnu masku za lice mnoge dame opisuju kao 'prirodni botoks' tvrdeći da pomaže protiv starenja, smanjuje crvenilo i djeluje protuupalno

Žene na društvenim mrežama tvrde da ova maska za lice djeluje kao kućni 'botoks', a najbolji dio je to što vam trebaju samo dva jednostavna sastojka za njezinu izradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

manekenka 00:59

- To je 'kućni botoks'. Trebaju vam samo sjemenke lana i voda - kaže djevojka Victoria Benitez na društvenim mrežama, naglašavajući 'beskonačne' dobrobiti lana dok nanosi masku na kožu i kosu.

Njega masne kože - umirite je kremama i posebnim maskama
Njega masne kože - umirite je kremama i posebnim maskama

Objašnjava da kada ovu masku nanesete na kožu, masne kiseline će vam dati sjaj, a djelovat će i protuupalno, pa će smanjiti svako crvenilo ili upalu.

- Pomaže i u proizvodnji kolagena i ima svojstva protiv starenja, zahvaljujući antioksidansima - dodaje Victoria.

Ipak, Victoria navodi da ona nije dermatologinja i da je svačija koža različita.

Dok mnoge žene isprobavaju masku, dermatolozi iznose podijeljena mišljenja oko učinkovitosti navodnog 'botoksa'.

- Maske za lice od lanenih sjemenki dobre su za kožu jer su vrlo bogate vlaknima. Vlakna lanenog sjemena mogu pomoći u održavanju zdravlja kože poboljšavajući hidrataciju kože - objasnio je Konstantin Vasyukevich, plastični kirurg iz New Yorka. Također dodaje da su sjemenke bogate prirodnim vlaknima koja će hidratizirati i umiriti kožu, dok bi antioksidansi mogli djelovati na sprječavanje starenja.

Prirodna njega kože: Smanjite sitne bore uz masku od banane
Prirodna njega kože: Smanjite sitne bore uz masku od banane

Ovo se uspoređuje s botoksom zbog privremenog učinka zatezanja kože. Sluz u sjemenkama lana ima gelastu konzistenciju koja, kada se nanese na kožu, može stvoriti privremeni učinak zatezanja. To može pridonijeti izgledu glađe i čvršće kože, opisuje Konstantin.

Međutim, ne smatraju svi stručnjaci ovu masku čudesnim lijekom.

- Nanošenje maske za lice od lanenih sjemenki može uzrokovati privremeni učinak zatezanja zbog svoje teksture gela kada se krene sušiti - dajući joj izgled poput 'botoksa'. Nakon što ju uklonite, sve izvorne fine linije i bore i dalje će biti vidljive - kaže Gina Damato, estetičarka.

Tanku i slabu kosu jača domaća maska od kvasca ili avokada
Tanku i slabu kosu jača domaća maska od kvasca ili avokada

Maske za lice iz kućne radinosti, napravljene od sastojaka iz kuhinje, imaju ograničenu učinkovitost, posebno u usporedbi s neurotoksinom s dokazanim rezultatima u opuštanju mišića lica, objašnjava Damato.

Stručnjakinja umjesto toga predlaže da kao 'zamjenu za botoks', vlastitoj rutini njege kože dodate kremu za sunčanje, retinol, dnevnu masažu lica i mikrostrujne proizvode, no upozorava da za rezultate treba vremena, donosi NYP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života