Ma sve je to lijepo, divno, krasno ... I ja sam veliki gurman, i sve bi ja to probala i kuhala ... Ali zar mi nemam hrvatske riječi za neka jela? Zašto stalno žiri trpa te silne francuske i ostale izvedenice? Zar mi biramo Hrvatskog ili Francuskog Masterschefa? Malo mi to vuče na čisto seljačko prese ... Da prostite ... Al neki kandidati su mi mrak, umrla sam od smijeha na provalu da je to slani kreker ali bez soli jer sol nije zdrava :)
be
bezinspiracije
23.10.2012.
Odustani
I meni to bilo smiješno.
Ko
Korra
23.10.2012.
Odustani
Zato sto se u struci koriste takvi nazivi i oni ih koriste. Vec je puno puta bilo rijeci o tome i zakljucak je da se ponasaju u skladu sa strukom makar sto se t
oga tice.
Prikaži još ↓
F1
Filozof_1
23.10.2012.
Odustani
Pa onda ja kao budući ekonomist moram koristiti engleske izvedenice npr šopingirati umjesto kupovati .... Nije kuhinja nastala u Francuskoj, i mi imamo divnih j
ela i naših riječi ... Ali to je samo moje mišljenje :)
Prikaži još ↓
Ko
Korra
23.10.2012.
Odustani
Oprosti, ali primjer ti je blesav... Radi sporazumijevanja medu razlicitim nacionalnostima, koriste se zajednicki izrazi i to je strucni jezik. Oni zele biti st
rucni pa eto koriste te izraze. Na stranu sto im fali strucnosti ,recimo, prilikom odijevanja. Stvarno mi je odvratno za vidjeti kad prave neko jelo a znoj se slijeva sa cela i samo sto ne padne u jelo.. Cemu sluze kape..?
Prikaži još ↓
F1
Filozof_1
23.10.2012.
Odustani
O tome da i ne govorim, danas gledam onog lika što se ošišao, servira tanjur a sa nosa mu kaplje u jelo ... Odvratno ... Ok, nisam znala da to tako mora biti, m
ene je to osobno zasmetalo ... :)
Prikaži još ↓
proffy
23.10.2012.
Odustani
ti kao budući ekonomist idi fino šopingirati :) Eto malo bolji primjer kad si ti vće veliki ekonomista. Engleska riječ amortization, prevedeno kod nas amortiza
cija:) Nije zato štose pravimo englezi..
Prikaži još ↓
KanaanZg
23.10.2012.
Odustani
filozof ak si ekonomist a ne znaš da postoje izrazi ko i u kuhinji koji su internacionalni.....onda ne znam što da ti kažem....nije to z tebe...
F1
Filozof_1
23.10.2012.
Odustani
Kao što rekoh nisam kuhar, tako da ne znam ... Mene je to osobno zasmetalo, ako je tanki rezanac onda je tanki rezanac a ne neka izvedenica iz Francuskog ... Mo
je isprike vrhunskim kuharima ovoga portala ... :) ...
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .