Fino, aromatično, sočno... Teško je riječima opisati koliko je oslić pripremljen na ovakav način ukusan, a radi se o kompletnom obroku jer u njega ide i krumpir
Marinirani oslić iz pećnice je savršena večera na Badnjak
Sastojci:
- 4 veća fileta oslića
- 10 manjih krumpira
- 3 žlice maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 8 cherry rajčica
- crvena ljuta papričica
- crne masline
- dl vode
- sol
- papar
Marinada:
- 2 češnja češnjaka
- žličica soli
- žličica mljevenog kumina
- limunov sok
- 1/2 žličice vinskog octa
- žličica mljevene paprike
- žlica maslinovog ulja
Priprema:
Za marinadu u mužaru ili električnoj sjeckalici zgnječite češnjak sa solju, dodajte kumin, limunov sok, ocat, mljevenu papriku i maslinovo ulje. Filete izrežite na veće komade i natrljajte trećinom mješavine. Ostavite u hladnjaku najmanje 20 minuta. Ogulite krumpir, izrežite na ploške i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta.
U tavi na 2 žlice maslinovog ulja prepržite češnjak, dodajte prepolovljene rajčice i miješajte 2 minuta. Zatim dodaje ploške ljute papričice i ostatak marinade. Ostavite neka ponovno zakuha i maknite s vatre. U keramičku posudu za pečenje rasporedite krumpire, pa na njih posložite mariniranu ribu.
Dodajte papar, sjeckane masline i zalijte pripremljenim umakom. Ulijte vode, preostalu žlicu maslinovog ulja i pirjajte u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 20 minuta.