Piletina će postati još slađa, a gljive još potpunijeg okusa pripremite li ih na ovaj način. Meso će se fino marinirati u octu s medom, a sve poslužite s crvenom rižom
Marinirana piletina u kremasto-kiselkastom umaku od gljiva
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- po želji KISKO jabučnog octa s medom
- malo suncokretovog ulja
- 400 g gljiva Fridrih po želji
- 1 kiselo vrhnje
- po želji crvene riže
Priprema
Pileći file narežite na trakice, posolite, zalijte maslinovim uljem i KISKO jabučnim octom s medom. Nakon što ste sve promiješali, stavite u hladnjak na pola sata (možete ostaviti 24 sata da se meso bolje marinira). Na zagrijanom suncokretovom ulju pržite mariniranu piletinu dok ne poprimi zlatno žutu boju. U međuvremenu narežite na listiće smeđe i bijele šampinjone Fridrih koje ste prethodno pobrisali vlažnom krpom ili papirnatim ubrusom.
Pečenu piletinu posolite i popaprite te ubacite narezane šampinjone. Sve zajedno promiješajte i pirjajte na srednje jakoj vatri. Slobodno još malo posolite kako bi šampinjoni prije pustili tekućinu. Kada gljive omekšaju dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Nakon 2 do 3 minute jelo je spremno za serviranje. Preporučujem serviranje sa kuhanom crvenom rižom, koju ste kuhali otprilike 40 minuta i na kraju je promiješali sa maslacem.
Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Komentirajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone.
Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.
Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.