Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Mamino rješenje za problem: 'Nemam mesa, što sad skuhati?'

Mamino rješenje za problem: 'Nemam mesa, što sad skuhati?'
4

Kad ponestane ideja i namirnica, onda u kuhinji nastupa kreativnost. Mnoge domaćice u rukavu imaju barem jedan recept za ova krizna stanja, a jedna je mama otkrila svoj recept za brzi umak od tune iz pećnice

Društvene mreže vrelo su inspiracije, osobito kada je riječ o kuhanju. U vječnoj potrazi za novim idejama, često se naiđe i na neka spasonosna rješenja. A jedan od čestih problema s kojima se većina domaćica susreće je - nemam mesa, što ću kuhati? Tako je post jedne mame u kojem je objavila recept za brzinsku večeru oduševio njezine prijatelje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Brzinski intervju s Davidom Skokom

Pokretanje videa...

02:30

Ovo je moja večera na brzaka, trenutno nemamo mesa u frižideru pa sam iskoristila sve što sam našla u kuhinji, napisala je Nicole na svom Facebooku i dodala da i ako skuha više, njezini ukućani sve pojedu sutradan. Naime, spremila je jednostavni bijeli umak, prelila ga po tuni i zapekla u pećnici.

Australka kaže da vam za slasnu večeru trebaju samo tuna, limun, maslac, sir, brašno, mlijeko, krušne mrvice, tjestenina, sol, papar i začini poput gorušice u prahu, majčine dušice i mljevene paprike ako ih imate kod kuće. Ponekad, kaže, okus obogati lukom i češnjakom, a ponekad složencu dodajte tikvice ili grašak, ovisno o stanju u frižideru.  

To je jednostavna tuna u bešamelu zapečena u pećnici. Samo ju poslužim na finoj tjestenini - napisala je i kasnije u komentarima rekla kako osim luka i češnjaka te tikvica, možete dodati sve što vam se nađe pod rukom i što vaši ukućani vole jesti. Nicole kaže da ponekad ovo jelo spremi u većim količinama pa sve spremi u zamrzivač i vadi prema potrebi, piše Daily Mail. 

Brza tuna iz pećnice

Sastojci: tuna, limun, sir, maslac, glatko brašno, mlijeko, gorušica u prahu, krušne mrvice, tjestenina, sol, papar, 

Priprema: Ocijedite tunu, prelijte je sokom jednog limuna i ostavite po strani. Za to vrijeme naribajte 300 grama sira. Otopite dvije žlice maslaca u lončiću. Na srednje jakoj vatri dodajte četvrtinu šalice brašna i miješajte dok se sve ne spoji. Zatim lagano dolijevajte jednu litru toplog mlijeka, uz stalno miješanje kako se ne bi stvarale grudice. Dodajte žličicu gorušice, sol i papar. Na kraju, dodajte sir i miješajte dok se ne rastopi. U posudu za pečenje na dno stavite tunu pa umiješajte bijeli umak. Odozgo pospite krušnim mrvicama i sirom te prema želji dodajte majčinu dušicu. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi zlatnu koricu. Poslužite uz fettuccine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4