Obavijesti

Sport

Komentari 19

Mamić tjera strance: Cufre već otišao, Pap na odlasku

Mamić tjera strance: Cufre već otišao, Pap na odlasku
1

Na Izvršnom odboru Dinama najviše je razgovora bilo o velikoj financijskoj krizi, ali i o načinima kako klub preživljava ovu tešku ekonomsku situaciji

VIDEO

Štednja, štednja i samo štednja. Tako je nekako izgledao Izvršni odbor Dinama u ponedjeljak popodne. Teška financijska kriza drma sportom u cijelom svijetu, ni Hrvatska nije izuzetak. Ali u cijeloj priči Dinamo ima veliku sreću što ipak ima izvore zahvaljujući kojima normalno funkcionira.
- Živimo od transfera, od novca za Ćorluku, Modrića i Eduarda koji dolazi u ratama - kaže Zdravko Mamić i u svom stilu dodaje:
- Cijeli sport u Hrvatskoj će otići k vragu, ovo je samo zadnji krug zavaravanja. Nema sponzora, nema ničega... Da nije bilo tih transfera, Dinamo ne bi vlastita majka prepoznala.
U sklopu štednje IO je odobrio raskide ugovora s trojicom igrača. Skupi stranci Leandro Cufre i Dimitrios Papadopoulos dobili su slobodne ruke, a Denis Glavina se vraća u Vorsku, ukrajinski klub iz kojeg je u Maksimir došao na jednogodišnju posudbu. Svojim igrama zaslužio je 'otpusno pismo' već nakon šest mjeseci.
- Cufre je obaviješten i on je već danas otputovao u Argentinu. Tražio je da ga pustimo ranije i naravno da smo mu udovoljili. Glavina se vraća u Ukrajinu, a i Papov menadžer je obaviješten o našoj odluci - kaže Mamić, koji nije računao koliko će ta tri raskida ugovora opteretiti klupsku blagajnu.
- Ako oni nađu nove klubove, neće koštati ništa! Mi ćemo im samo dati papire i slobodne ruke - rekao je Mamić, zabrinut za budućnost kluba na čijem je čelu:
- Dobro je rekao netko na Izvršnom odboru: "Tko preživi 2009., naj..ao je u 2010.!"
Zdravka Mamića brine što nema prihoda od ulaznica, kao ni od televizijskih prava. Jedini izvor financiranja je prodaja igrača.
- Evo, ostavili smo Mandžukića u duhu rezultata. I što sad? Imamo nezadovoljnog igrača... - uzdahnuo je Mamić. Nije želio odgovoriti postoji li već neka ponuda za Marija Mandžukića.
- Ma nemojte me to sada pitati, pustite da prođe utakmica s Temišvarom - apelirao je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

VIDEO Mateo Kovačić vratio se na teren i stajlingom postao hit: 'On izgleda kao Jason Statham'
ELEGANTNI 'VATRENI'

VIDEO Mateo Kovačić vratio se na teren i stajlingom postao hit: 'On izgleda kao Jason Statham'

Pep Guardiola obožava Matea Kovačića zbog nogometne klase i mirnoće koju donosi momčadi Cityja, a sada je pokazao da ima i istančan ukus za modu
Ivanušec se potpuno izgubio, Sosa 'pobjegao' iz Nizozemske i odmah pronašao pravu formu...
POGRIJEŠILI S NIZOZEMSKOM

Ivanušec se potpuno izgubio, Sosa 'pobjegao' iz Nizozemske i odmah pronašao pravu formu...

Plus+ Borna Sosa je na ljeto preselio u Torino, tamo postao standardni prvotimac i odmah se vratio u prvi plan kod Zlatka Dalića. I od zadnjih sedam golova Hrvatske (u rujnu i listopadu), čak tri su 'njegova'...