Ova juha intenzivnog okusa poslužuje se u cijeloj zapadnoj Africi, posebno u Nigeriji i Kamerunu. Postoji više varijanti sa različitim vrstama mesa, a ljute papričice su nezaobilazan dodatak u svima
RECEPT
Ljuta afrička juha od piletine
Sastojci za 6 osoba:
- 1,3-1,5 kg piletine narezano na komade
- 1 srednji luk narezan na kriške
- 4-5 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog đumbira
- 1 žlica paprike
- 1 lovorov list
- 1 žlica Maggi ili bujonskih granula
- 2 mlada luka sjeckana, i bijeli i zeleni dijelovi
- 3 do 5 žlica peršina ili bosiljka, ili bilo kojeg svježeg začinskog bilja
- 1 do 3 habanera ljute papričice
- sol i bijeli papar po ukusu
- 1/4 šalice Njansa egzotičnog začina - po želji
Priprema:
Sve začine osim lovora stavite u blender i blendajte dok ne dobijete fini pire. U lonac stavite piletinu, dodajte 7 do 8 šalica vode pa pustite neka provrije. Pirjajte na laganoj vatri dok meso ne bude mekano.
Pred kraj ubacite lovorov list i vode po potrebi. Također, kušajte juhu i dodajte još začina ako želite, po ukusu. Poslužite toplo, prenosi africanbites.com.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku