Obavijesti

News

Komentari 5

Putinova bivša žena Ljudmila ima 20 godina mlađeg supruga, a upoznao ih je baš Vladimir?

Putinova bivša žena Ljudmila ima 20 godina mlađeg supruga, a upoznao ih je baš Vladimir?

Nakon priča da Putinova bivša žena gomila bogatstvo od rata u Ukrajini, ponovno je u centar pažnje došao njezin ljubavni život

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin (70) bio je 30 godina u braku s Ljudmilom Putinom (65), imaju dvije kćeri - Mariju i Katerinu, a nakon razvoda svoj ljubavni život uspješno taji od javnosti.

Ljudmila je nakon razvoda pronašla sreću s 20 godina mlađim Arturom Očeretnim, za kojeg se udala 2015. godine.

Od razvoda se Ljudmila nije pojavljivala u javnosti, a i tajila je udaju za Očertenijem, sve dok ruski novinari Sobesednika nisu otkrili da je promijenila prezime.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Putin posjetio vojni stožer u ukrajinskoj regiji Herson 04:24

Nakon priča da Putinova bivša žena gomila bogatstvo od rata u Ukrajini, ponovno je u centar pažnje došao njezin ljubavni život.

REUTERS

Ljudmila je navodno godinama bila nesretna u braku i bilo joj je teško boriti se s neugodnim Putinovim karakterom. Kako je Nataliya ­Gevorkyan, Putinova biografkinja, rekla za Washington Post kratko nakon što su objavili da se razvode: ‘Ona je žena koja je voljela, ali nije bila voljena.’

Kada je Putina 2014. godine državna novinska agencija pitala planira li se ponovno oženiti, ruski je predsjednik šaleći se odgovorio: 'Prvo moram udati bivšu suprugu Ljudmilu, a onda ću misliti na sebe.' Brak s Očertenim ugovorio je, navodno, sam Putin, navodi se u izvještaju Fonda za borbu protiv korupcije ruskog opozicijskog lidera Alekseja Navaljnog.

Američki novinar kojeg Rusija optužuje za špijunažu pojavio se na sudu: Odbili su ga pustiti...
Američki novinar kojeg Rusija optužuje za špijunažu pojavio se na sudu: Odbili su ga pustiti...

- U stara vremena bilo je uobičajeno da roditelji mladenke dogovore miraz: nešto vrijedno, poput novca, skupih tkanina ili nakita kako bi se povećala vrijednost mladenke. Ali Putin je zauzeo potpuno novi pristup. Doslovno je dogovorio višemilijunski iznos miraz za bivšu suprugu - rekla je Marija Pevcik, voditeljica istraživačke jedinice u organizaciji.

REUTERS

Pevčik nije precizirala koliko točno vrijedi miraz Putinove bivše supruge, ali izvještaji kažu da je par primio milijune donacija svojoj zakladi i kupovao luksuzne nekretnine diljem Europe. Kako tvrdi, Putinov brak s Ljudmilom bio je 'lažan'.

- Ljudmila nikada nije bila prava prva dama. Jedva smo je viđali u javnosti i nikad je nismo čuli da govori. Jednom godišnje korištena je kao živi eksponat na vjerskim obredima - dodala je Pevčik.

Nakon što su objavili da se rastaju 2013., Ljudmila je rekla da će par ostati vrlo blizak i da je zahvalna na njegovoj kontinuiranoj podršci. Ako je vjerovati izvješćima, ta podrška dolazi u mnogim oblicima.

Prvi patriot sustavi stigli su danas u Ukrajinu! Ruske snage su napale Odesu s 12 dronova
Prvi patriot sustavi stigli su danas u Ukrajinu! Ruske snage su napale Odesu s 12 dronova

Reutersovo istraživanje imovinskih kartica 2017. godine pokazalo je da bi Ljudmila mogla biti povezana s višemilijunskim poslom s nekretninama. Priča se da je njezin drugi suprug Artur postao vlasnik nekoliko vila i stanova u nekoliko zemalja izvan Rusije nakon što se njegova nova supruga rastala od Putina, za kojeg se kaže da je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

- Artur Očeretni i Ljudmila Putin (sada službeno Ljudmila Očeretnaja) nemaju vlastitog novca. Sve što posjeduju ukrao je Vladimir Putin. Poput obrnutog Robina Hooda, Putin krade od siromašnih da bi dao bogatima - rekla je Pevčik.

A Ukrainian serviceman walks near at M113 Armoured Personnel Carrier in Donbas region

Širi se i priča da Ljudmila gomila bogatstvo od rata u Ukrajini. 

- Ljudmila se 2018. pridružila tvrtki Carmoney, registriranoj na Cipru, sa svojom tvrtkom Meridian. Do kraja 2022. tamo je imala 14,5 posto vlasništva - rekao je ruski istraživački novinar Sergej Ježov, koji također pripada istraživačkom timu Navaljnog.

Carmoney odobrava mini kredite preko svoje ruske podružnice. Zajmoprimci daju svoje automobile kao kolateral. Ove kredite prvenstveno traže Rusi s niskim primanjima. Od početka rata u Ukrajini broj takvih kredita porastao je za 10 posto zbog loše gospodarske situacije u Rusiji.

Bild piše da mnoge obitelji, čiji su muževi i sinovi poslani u rat, tim novcem kupuju zaštitnu opremu poput kaciga i pancira. Kao rezultat toga, rruske rublje se slijevaju u Carmoney. Tvrtka je u 2022. povećala profit za 66 posto. Ludmila je, prema udjelu u firmi, u prvoj godini rata navodno dobila više od 600.000 eura.

Vladimir Putin u Ukrajinu stigao s nuklearnom aktovkom? Kofer sudnjeg dana voli imati blizu...
Vladimir Putin u Ukrajinu stigao s nuklearnom aktovkom? Kofer sudnjeg dana voli imati blizu...

Zarada od kreditnih poslova nije jedini izvor prihoda koji Ljudmila ima. Naime, navodno unajmljuje veliki uredski kompleks u središtu Moskve za malo novca i iznajmljuje urede za mnogo veće svote, uključujući nekoliko banaka i lance brze hrane. Kako se navodi, to joj je lani navodno donijelo dobit od tri milijuna eura.

Ona i njezin suprug navodno posjeduju nekoliko stanova u Europi, uključujući i Švicarsku.

Početkom svibnja prošle godine britanske su vlasti utvrdile da je Ljudmila nastavila imati koristi od poslovnih odnosa s ruskim državnim institucijama. Zato su Putinovoj bivšoj ženi uveli sankcije. U EU pak Ludmila nije sankcionirana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Rusija povećava proizvodnju dronova na čak 1,4 milijuna
PUTIN POTVRDIO

Rusija povećava proizvodnju dronova na čak 1,4 milijuna

Rat u Ukrajini uglavnom se vodi topništvom i dronovima duž jako utvrđene bojišnice duge tisuću kilometara na kojoj se bore stotine tisuća vojnika

Kolinda za 24sata: Ovo je dron koji je pao blizu mene u Kijevu. Mrcina od oko 45 kg eksploziva
'NIJE MI BILO SVEJEDNO'

Kolinda za 24sata: Ovo je dron koji je pao blizu mene u Kijevu. Mrcina od oko 45 kg eksploziva

U Ukrajini je boravila tjedan dana, a tada je Rusija lansirala 30 raketa različitih tipova, više od 800 KAB bombi i više od 300 dronova Shahed, navode službena izvješća
UN tvrdi: Ruski napadi na ukrajinsku energetsku mrežu krše humanitarni zakon
PROMATRAČKA MISIJA

UN tvrdi: Ruski napadi na ukrajinsku energetsku mrežu krše humanitarni zakon

Promatračka misija UN-a za ljudska prava u Ukrajini (HRMMU) usredotočila je svoje izvješće na devet valova udara između ožujka i kolovoza 2024. godine