U Njivicama do nedjelje traje 7. Festival sladoleda, a kuglica je jeftinija nego lani. Na čak 18 sladolednih punktova, od kojih je pet smješteno u atraktivnim cornerima, mogu se naći sladoledi svih okusa i boja
Liže se na Krku: Apsolutni hit je sladoled s chillijem i smokvom
Ljudi nas najviše prepoznaju po voćnim sladoledima koje radimo sami od svježeg voća s lokalnih OPG-ova ili iz našeg vrta. Kupujemo sezonsko voće i nema okusa koji ne radimo, od trenutno popularne jabuke i kruške, do jagode, šljive, breskve, trešnje, dinje, lubenice... Svi sladoledi su napravljeni sa 100-postotnim udjelom voća i baze od vode pa su prikladni i za ljude koji ne smiju konzumirati mlijeko ili vegane. Za mliječne sladolede kupujemo domaće mlijeko od sirare iz Pazina, kojeg onda sami pasteriziramo i dodajemo namirnice brenda iz Italije, što se tiče same baze ili klasičnih okusa poput pistacija, vanilije, čokolade i lješnjaka. Sve radimo sami, a popularni smo i po domaćim preljevima od voća (višnje, smokve s grčkim jogurtom), koje radi moja supruga, kaže nam Andrej Kadić, vlasnik slastičarne Ema ice creama iz Pazina, kojeg smo zatekli u svom prepoznatljivom kamiončiću, na 7. Festivalu sladoleda u Njivicama koji se ovaj tjedan održava duž Ribarske obale i Lukobrana ovog pitoresknog turističkog mjesta na Krku.