Obavijesti

Sport

Komentari 29

Livaja kao superjunak: Od deset golova Hajduka ove sezone, njegovih je devet! I svi u HNL-u

Livaja kao superjunak: Od deset golova Hajduka ove sezone, njegovih je devet! I svi u HNL-u
3

Jedini pogodak koji nije zabio niti je asistirao bio je prvi Hajdukov Torshavnu. Nakon toga sudjelovao je u svih devet u nizu! I riješio dva derbija, donio 'bijelima' svih 14 bodova!

VIDEO

Počelo je 25. srpnja. Nikad mršaviji i spremniji Marko Livaja zabio je gol Torshavnu u pobjedi 2-0 pred punim Poljudom. U uzvratu na Farskim Otocima niti je zabio on, niti Hajduk (0-0), a potom je na otvaranju HNL-a jedan postigao, za drugi asistirao u pobjedi 2-1 nad Slavenom. Sve je djelovalo idilično.

Pokretanje videa...

Sažetak Dinamo - Hajduk 0-1 01:38

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

No, uslijedio je remi u Slovačkoj 0-0 s Ružomberokom, pa 1-1 s Lokomotivom, pri čemu je asistirao, i domaći poraz 1-0 od Ružomberoka. Sezona je otišla u pogrešnom smjeru, ali Livaja je održao Hajduk na vrhu ljestvice. Gol i asistencija u pobjedi 2-1 nad Varaždinom, gol Istri za 1-1, gol Osijeku za 1-0, gol Dinamu za 1-0!

Od deset Hajdukovih golova ove sezone kapetan je zabio ili asistirao za njih devet! Od čega svih osam u HNL-u, a jedini koji nije "njegov" prvi je Torshavnu, ujedno i prvi u sezoni, kada je zabio Uremović, a asistirao Kalik.

Statistika Marka Livaje:

Livaji je u petak bio i šesti pogodak protiv Dinama u 16. "vječnom derbiju", i prošli je put Zagrepčanima zabio na Maksimiru, u preokretu za pobjedu 2-1 u prvom prvenstvenom kolu.

Idemo dalje: Livaji je derbi bila 114. ligaška utakmica za Hajduk i izravno je sudjelovao u 102 gola! Zabio ih je 68 i asistirao za 34. U ligi 10 za više su pogodaka izravno sudjelovali samo Mijo Caktaš (113 u 203 utakmice) i Hilal Soudani (111 u 132 utakmice). Već ove sezone Livaja bi mogao postati najučinkovitiji igrač u novijoj povijesti HNL-a.

Marko Livaja doveo Hajduk u vodstvo protiv Dinama

I očigledno ga nisu iz tračnica izbacile ni priče, otvoreno prozivanje, da je najveći problem svlačionice. Možda i jest, za atmosferu, za trenere..., ali je definitivno i za suparničke braniče i golmane. Theophile i Nevistić zadnji su to iskusili...

Standings provided by Sofascore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti