Novi Skuhatćute uvodi vas u svijet neodoljivih proljetnih rolica, otkriva vam sve tajne japanske kuhinje i donosi recepte za najbolje slastice po recepturi slastičarke
Zvijezde novog Skuhatćute su najukusnije proljetne rolice
U novom broju magazina za uživanje u hrani otkrijte sve o specijalitetima Dalekog istoka i isprobajte kod kuće napraviti jela zbog kojih je japanska kuhinja omiljena milijunima ljudi. Donosimo vam i priču o poznatim američkim sljezovim kolačićima koji su osvojili svijet raznolikim bojama i ukusima.
Saznajte na koje sve načine u kuhinji koristiti papir za pečenje i upoznajte uobičajena jela u novome ruhu.
U specijalu donosimo 16 recepata za rolice. Bilo da su vegetarijanske, azijske, morske, mesne ili proljetne, rolice su izvrstan izbor, kako za predjelo ili glavno jelo, tako i za posluživanje na zabavama. Inspirirajte se receptima, slobodno dodajte i nešto svoje i rolajte, rolajte, rolajte.
Upoznajte zagrebački vinski raj te otkrijte što sve možete učiniti s lješnjacima – iskoristite ih za dobivanje likera ili ukusnih kolača i krema. Donosimo i savjete slavnog Jamieja Olivera koji će vam pomoći da u kratkom vremenu pripremite za sebe i najdraže gozbu za sva osjetila.
Posjetili smo i poznatu zagrebačku slastičarku Petru Jelenić koja nam je otkrila tajne zanata i podijelila s nama recepte za neke od najukusnijih slastica. Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jer najbolje nagrađujemo!
Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna.
Najslasnije mesne rolice
Sastojci: 6 žlica sezamova ili maslinova ulja, 6 listova debljih kora za savijače, 250 g piletine, žličica naribanog đumbira, mladi luk, 3 žličice sojina umaka, žličica šećera, sol, 50 g gambera, žlica bijelog vina, 100 g kineskog kupusa, 100 g sojinih klica, žlica škrobnog brašna
Priprema: Korak 1: Kore za savijače podijelite na četiri dijela tako da dobijete 24 pravokutnika. U woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte mladi luk, đumbir i mljevenu piletinu te pirjajte dok meso ne posmeđi. Umiješajte žlicu sojina umaka, šećer i prstohvat soli.
Korak 2: Gambere umočite u škrobno brašno i popržite na malo ulja u posebnoj tavi. Nakon pet-sedam minuta ulijte vino i pirjajte dok se ne zgusne. Dodajte ih svinjetini. Na tavi u kojoj ste pržili gambere popržite kineski kupus narezan na rezance i sojine klice. Gotovo povrće dodajte u pečenu svinjetinu i škampe.
Korak 3: Dodajte još žlicu sojina umaka i sve kratko propirjajte u woku. Na svaki pravokutnik stavite dvije žlice pripremljenog nadjeva, savijte rubove i zamotajte u rolice. Slijepite rubove škrobnim brašnom koje ste razmutili u vodi. Pržite rolice u zagrijanom dubokom ulju na jakoj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ocijede od suvišne masnoće. Poslužite ih uz sojin i kineski čili umak.
Savjet: Piletinu sameljite dva puta kako bi se lijepo stopila s ostalim sastojcima u rolicama. Umjesto škampa za nadjev možete iskoristiti i štapiće od jastoga koji su jeftiniji od gambera ili škampa.