Ukoliko želite da sladoled bude raznobojan i u više okusa, tada kremu podijelite tako da u jedan dio dodate ribanu koricu limuna i aromu za kolače, a u drugu aromu mente i komadiće čokolade
Zimski sladoled kakav još niste kušali - djeca će ga obožavati
Podloga:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva pa za to vrijeme dobro istucite dva jaja sobne temperature sve dok ne postanu pjenasta. Potom polako dodajte 60 grama šećera u prahu neprestano miješajući mikserom. Potom dodajte 60 grama brašna i lagano umiješajte lopaticom pa u to dodajte 15 grama otopljenog maslaca.
Tijesto ulijte u kupovne kornete i pecite 15 minuta. Gotovo je kada čačkalicom probodete desert u sredini te izađe čista, odnosno, ništa se za nju ne zalijepi.
POGLEDAJTE VIDEO kako napraviti klasični zimski sladoled:
Pokretanje videa...
Sladoled krema:
Napravite šlag od 50 grama bjelanjaka i 10 grama kristalnog šećera. Miksajte na srednjoj brzini do se ne formira fina pjena. Potom u loncu otopite 70 grama kristalnog šećera u 20 ml vode i kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete sirup. Taj sirup polako ulijevajte u pjenu od bjelanjaka i miksajte dok smjesa ne bude čvrsta.
U drugoj posudi lopaticom pomiješajte 1/3 šlaga od bjelanjka i 200 grama mekog maslaca. Potom dodajte ostatak šlaga i dobro promiješajte. Ukoliko želite da sladoled bude raznobojan i u više okusa, tada kremu podijelite.
Na primjer, razdvojite kremu na dva dijela pa u jedan umiješajte malo ribane limunove korice i limun arome za kolače, a u drugu aromu mente i komadiće čokolade. Smjesu stavite žlicom za sladoled na svaki pečeni kornet i poslužite.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...
SLOMIO SE PRED KAMERAMA: Princ Harry zaplakao zbog Meghan, nije mogao izdržati