Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Zimska juha s lećom i povrćem

Zimska juha s lećom i povrćem

Hladni dani idealni su za finu povrtnu juhicu. Ako volite leću, onda će vam ova topla juha sigurno pasati jer je ona glavni sastojak. Dodatni plus je i to što se lako priprema - bez puno sjeckanja

Sastojci:

  • 85 g sušene crvene leće
  • 2 mrkve, narezane na četvrtine po dužini, a zatim na kockice
  • 3 štapića celera, narezana
  • 2 mala poriluka, narezana
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica svježih listova timijana
  • 3 velika češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica Vegete
  • 1 puna žličica mljevenog korijandera

Priprema:

Istresite sve sastojke u veliku tavu. Prelijte s 1,5 litre kipuće vode, a zatim dobro promiješajte.Poklopite i ostavite da se krčka 30 minuta dok povrće i leća ne omekšaju.

Stavite juhu u zdjelice i jedite odmah, ili ako volite gustu teksturu, izmiksajte trećinu juhe štapnim mikserom ili u blenderu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16