Popularna češka juha od češnjaka, poznata i pod imenom Cesnakova polievka, je tradicionalno jelo za koje vjeruju da osnažuje organizam i pomaže mu u oporavku nakon bolesti
PRIRODNI LIJEK
Zimska juha od češnjaka jača imunitet i ubrzava oporavak od dugotrajnijih sezonskih bolesti
Sastojci:
- 4 glavice češnjaka
- tanko narezan luk
- 3 srednje velika krupno narezana krumpira
- 600 ml pilećeg temeljca
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- Topljivi sir
- Začinsko bilje po ukusu (peršin, bosiljak ili ružmarin)
- Za ukrašavanje: krutoni (začinjene kockice starog kruha) ili bijelo grožđe
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190° C (plinsku na 5).
Glavice češnjaka stavite na manji lim i pecite oko 30 minuta dok ne omekšaju.
Istisnite češnjak i stavite ga u veću posudu.
Dodajte luk, krumpir, maslinovo ulje, temeljac i malo začinskog bilja.
Pustite da zakipi i dodajte topljivi sir. Lagano miješajući kuhajte još deset do petnaest minuta dok krumpir ne omekša.
Sve izmiksajte i vratite u lonac za kuhanje.
Kuhajte još par minuta, ukrasite listićima svježeg začinskog bilja ili bobicama grožđa i poslužite toplo.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku