Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Žene u Međimurju izrađivale 'rožicu' od papira, radile pitu od jabuka i uživale u wellnessu

Žene u Međimurju izrađivale 'rožicu' od papira, radile pitu od jabuka i uživale u wellnessu

Ženski vikend u Međimurju odlična ideja kako provesti aktivnu i kreativnu subotu i nedjelju u društvu prijateljica, sestre, mame i bake. Zaputite se u Međimurje i otkrijte što nudi najzeleniji dio Hrvatske

VIDEO

Za kvalitetan izlet ne morate ići preko granice, a ako ste ga zamislili provesti u samo ženskom društvu sa sestrom, mamom ili prijateljicama, skoknite u Međimurje. Najzeleniji dio Hrvatske kojeg određuju rijeke Mura i Drava ugostio je Ženski vikend, koncept kojeg je osmislila novinarka i modna savjetnica Alma Premerl Zoko kako bi kroz kreativni program omogućila svim suvremenim ženama 'punjenje baterija'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Buldozi 01:24

Kroz ovaj se program upoznaje destinacija i ljudi koji je čine posebnom, prolazi kroz ženske radionice kroz koje se stječu nova znanja, uživa u eno gastro ponudi svake destinacije i spava na mjestima za pravo opuštanje.

- Međimurje je poznato po mnogočemu, pa je pametno napraviti plan posjeta destinacije. Kako bi se vidio maksimum, ali i osjetila duša ove destinacije program sam bazirala na Gornjem Međimurju u kojem se na poseban način spaja  priroda, gastronomija suvremenost i inovativnost. Mikrolokaciju su žene upoznale u Riznici Međimurja, gradskom muzeju u centru Čakovca. Isto tako, kako bi se priroda u potpunosti osjetila odabrala sam kao bazu Glamping resort Sveti Martin koji je suvremen i inovativan način odmora u netaknutoj prirodi. Znala sam da će se svi ovdje super naspavati, uživati u wellnessu i u radijusu od 15-ak kilometara vidjeti jako puno - kaže Alma.

Mjesta koja vrijedi posjetiti ako vam se ovo ljeto ne ide na more
Mjesta koja vrijedi posjetiti ako vam se ovo ljeto ne ide na more

Zeleni vikend počeo je, kako i priliči zdravo. Jutarnjom tjelovježbom, laganim doručkom i točkom na 'I' divnog jutra - kavom posebne arome. Riječ je o brendu Kava zdrava, koju je za sve žene kuhala Ana Stork nekadašnja sportašica, danas uspješna poslovna žena. Ona je stigla u Glamping kako bi održala radionicu kako piti kavu na zdraviji način stavljajući u fokus dva brenda talijanske kave (čiji je zastupnik za Hrvatsko tržište) Fitness Coffee i Cannabissimo. Kušajući laganiju kombinaciju kave arabice i listova (ili sjemenki) konoplje (kava je bez THC-a) okupljene žene su krenule s razbuđivanjem. 

U Gornjem Međimurju je sredinu dana najbolje provesti nedaleko suncem okupanih vinograda, s pogledom na sve četiri strane svijeta, na visini od 341 metra. Pogađate - na tom se mjestu nalazi Mađerkin breg, brežuljak s vinogradima, gdje 'puca' prekrasan pogled, ali i gdje se pričaju divne priče o životu Mađerke (balerini Emiliji Krauthaker rođene u Mađarskoj) koja je u ovaj kraj donijela manire iz Budimpešte.

Tijekom vožnje turističkim vlakom kojim su stigle na Izletište Goričanec poznatom po finim delicijama i vinu, žene su vidjele kako žene vode imanje, ali kako su prirodu prilagodile suvremenom čovjeku. Jedne od njih su Tatjana i Biserka, kćer i mama, koje su predstavile priču obitelji. Bave se vinogradarstvom - imaju kušaonicu i vinski kamp, a proizvode i nekoliko vrsti vina uključujući i autohtono vino Pušipel, ali i voćarstvom. Na 18.000 stabala jabuka dozrijevaju jabuke idared, granny smith, jonagold i zlatni delišes koje završavaju u sokovima, ali i čipsu po kojem su Hažići poznati. 

Ali jabuke su, kako je rekla Biserka, divne i u piti s jabukama koja se na ovom mjestu 'mijesi' na drugačiji način. Kako je svladavanje recepta najbolje iz prve ruke, tako su se sve okupljene žene primile posla te s Biserkom počele raditi ovaj kolač. 

Nakon aktivnog jutra, žene su se zaputile na wellness na međimurski način, gdje su uživale u opuštajućim kupkama, masažama te nekoliko vrsta sauna.

Kako to postići prekrasnu manikuru pokazala je Ines Pšak iz nail art Beauty Box salona ljepote, koja je održala divnu Jana Nails radionicu. Pokazala je na koji način se oblikuju nokti, radi kućna manikura, ali i koji u trendovi boja i način oslikavanja noktiju iz nove Jana Nails kolekcije za proljeće i ljeto. 

Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite
Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite

Što sve mogu ženske ruke pokazale su žene Udruge žena Mursko Središće koje su pokazale male tajne izrade 'međimurske rožice' tradicionalnog cvijeta od krep papira. Cvijet po cvijet i tako su nastajali ekološki prihvatljivi buketi koje su žene ponijele kući. Prije polaska u Zagreb i službenog završetka ovog vikend programa trebalo je zaviriti u Cimper Spomen dom Rudarstva, muzejem koji osvaja svoji postavom svakog, zazvoniti zvonom Sv.Barbare i zaželjeti želju na šetnici uz rijeku Muru, te se provozati skelom Fusek preko dinamične rijeke i čuti još pokoju zanimljivu priču o životu u ovom dijelu Međimurja. Međimurje je ovim vikendom pokazalo da je divni domaćin, a program koji je pokazao samo dio ljepote ove destinacije mnogim ženama će biti poticaj za dolazak na vikend izlete sa svojim obiteljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti