Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Želite li znati je li netko radio korekcije na svom izgledu? Ovo su tragovi koji ih mogu otkriti

Želite li znati je li netko radio korekcije na svom izgledu? Ovo su tragovi koji ih mogu otkriti
8

Estetska kirurgija uvelike se odmiče od nekada imućnih žena koje su ostajale s krutim smrznutim licima i sjajnom, zategnutom kožom, no neke, i danas, odaju napuhnute usne, nepomične crte lica i bore na grudima

VIDEO

Došlo je do ogromnog porasta žena koje traže poboljšanja ljepote, a ljubav prema 'korekcijama' može odati upravo njihovo lice. Engleski plastični kirurg dr. Paul Banwell otkriva izdajničke znakove - od sjajnog botoks čela do veće gornje usne uzrokovane filerima.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Estetska kirurgija uvelike se pomakla od nekada imućnih žena koje su ostajale s krutim smrznutim licima i sjajnom, zategnutom kožom. Sada traže prirodan, 'nedotjeran' izgled, odmičući se od napuhnutih usana, nepomičnih crta lica i velikih grudi.

Plastični kirurg dr. Paul Banwell, koji operira u Londonu, otkrio je da vidi pomak prema prirodnijem izgledu te da mnogi njegovi pacijenti samo žele male prilagodbe kako bi poboljšali svoje samopouzdanje.

Ovako je izgledala prije teškog razvoda, a danas se muškarci okreću za njom koliko je zgodna
Ovako je izgledala prije teškog razvoda, a danas se muškarci okreću za njom koliko je zgodna

- Mnoge klijentice mi dolaze promijeniti prethodne operacije grudi koje su izgledale preveliko za njihova tijela ili su bile previše 'lažne', a prirodna silueta je definitivno ono što klijentice traže - kaže dr. Banwell.

Ovaj 'nedotjerani' izgled, objašnjava, svodi se na žene koje više ne zaustavljaju proces starenja, već žele izgledati najbolje što mogu u dobi u kojoj su sada.

Znakovi koji odaju da je netko radio korekcije na licu:

'Pixie uho' - Imali ste lifting lica

Ovo je jedan od najočitijih znakova da je netko imao lifting lica, smatra dr. Banwell. 

- Ušna školjka može postati pričvršćena za obraz i lagano se povlači prema ustima, dajući ovaj izgled - kaže Paul.

Plastični kirurg objasnio je da je to čest problem, često povezan s operacijom zatezanja lica i može biti izdajnički znak odlaska pod nož.

- Teško je to ispraviti, ali je moguće jer se ušna školjka može kirurški osloboditi i vratiti u bolji položaj - ističe.

Najbolji način za prevenciju 'pixie' ušiju su novije tehnike faceliftinga.

Premalo bora - Botoks

Botoks može biti teško uočiti ako je dobro izveden. Ipak, ako ste u četrdesetima ili više i nemate uopće bora, vjerojatno ste bili na nekom obliku botoksa. Svi prepoznaju 'smrznuti' izgled, ali treba nastaviti s pokretima lica, a dobar stručnjak će znati pravu količinu kako bi izbjegao robotski izraz.

- Još jedan pokazatelj da je netko primio botoks je ako pogledate njegovu fotografiju i vidite dio lica koji je vrlo gladak i sjajan. Umjetnost botoxa leži u tome da rezultate učini suptilnima - kaže kirurg i dodaje kako su treći znak, koji će pristojni stručnjak nastojati izbjeći, izbočene obrve, koje se obično vide kao iznenađen ili ljutit izraz.

Kako bi se to ispravilo, Banwell predlaže dodavanje male količine botoksa kako bi se opustili mišići koji povlače obrve na neprirodan način.

'Napućena riba' - Sredili ste usne

- Obično je donja usna za stupanj veća od gornje usne pa ako je drugačije, to je znak punjenja za usne - objasnio je dr. Banwell.

Ako je prirodni dvostruki luk usana, poznat i kao Kupidov luk, promijenjen zbog previše filera, to je stvarno očito i dovodi do neprirodnog izgleda, prema Banwellu. Dobar filer za usne neće biti vidljiv jer mu je cilj da izgleda prirodno, a dobar stručnjak moći će uravnotežiti filer za usne s ostalim crtama lica.

Važno je imati na umu da fileri za usne nisu samo za volumen, već da se njima mogu osvježiti stare usne i dati definicija tanjim usnama.

Lice i vrat se ne podudaraju - Možda ste imali nepotpun tretman

Ponekad nepotpuno pomlađivanje izgleda kao lice bez bora s mladenačkim sjajem na naboranom vratu sa smeđim pjegama.

Kako biste izbjegli da bude očito da ste bili na tretmanima, morate paziti na sva područja.

'Sam si filam usne i obraze. Sad još planiram malo podići guzu'
'Sam si filam usne i obraze. Sad još planiram malo podići guzu'

Za vrat dr. Banwell preporučuje dobru rutinu njege kože jer mnogi zaboravljaju na to područje. Ipak, toliko je važan i treba ga hidratizirati barem svakodnevno i, prema njemu, trebali biste koristiti zaštitni faktor visokog faktora.

- Vrat je jedno od prvih mjesta gdje se otkrivaju znakovi starenja. Često povezujemo mladenački vrat s jasnom linijom čeljusti, ali kako starimo, linija čeljusti počinje se savijati u vrat. Međutim, postoje tretmani koji mogu pomoći u tome, poput botoksa - pojasnio je kirurg.

Dreamstime

'Napuhano' lice - Imali ste filere

Puno filera na licu može učiniti da izgledate natečeno, ali i pretjerano. To je neprirodan izgled koji će najvjerojatnije nestati za nekoliko mjeseci, ali može biti vrlo očit. Ne samo da zbog toga oči mogu izgledati manje, već i pretjerano napuhani obrazi izgledaju neprirodno i neprimjereno nečijoj dobi.

Mnogi se odlučuju za filere kako bi stvorili volumen na licu ili rukama te vratu kako bi poboljšali svoj cjelokupni izgled, prenosi Daily Mail.

- Fenomen napuhnutog lica javlja se kada ono postane previše natečeno nakon što pacijent primi previše filera - kaže Paul te savjetuje da to izbjegnete odabirom liječnika koji vjeruje u prirodne rezultate i poboljšava ono što postoji, umjesto da vas pretvara u nekog drugog.

Napomenuo je i da ako ne vidite trenutne rezultate od filera, nemojte tražiti više jer može proći neko vrijeme dok rezultati ne postanu očitiji.

Beautiful young woman doing face yoga

'Avatar' nos - Imali ste operaciju nosa

- Iako je nekirurška rinoplastika postala vrlo popularna u potrazi za savršenim nosom, gdje se punilo ubrizgava kako bi se preoblikovao i izravnao nos pojedinca, to može dovesti do neprirodno visokog i širokog nosnog mosta ako se pretjera - objasnio je dr. Banwell.

Kao i uvijek, manje je više.

Više je pojedinaca sada svjesno da se većina kvržica na nosu može prikriti filerom umjesto da ih se ukloni kirurškim zahvatom. Možete dodati dermalni filer u nos i preoblikovati ga te izravnati sve neravnine. Međutim, uvijek biste trebali potražiti konzultacije s liječnikom kako biste razgovarali o svemu jer postoje rizici od modrica, krvarenja, nepravilnosti konture, asimetrije, resorpcije filera tijekom vremena, nezadovoljstva i, što je važno, vaskularnog oštećenja kože s nekrozom.

- Rinoplastika s filerima može biti osjetljiva zbog načina na koji nos strši od lica i to može dovesti do takozvanog 'Avatar nosa' - objašnjava stručnjak.

Bore na grudima - Imali ste operaciju grudi

Bore sa strane grudi mogu biti posljedice koje se mogu pojaviti kod svake djevojke koja ide na operaciju povećanja grudi. Ipak, prema plastičnom kirurgu, postoje kvalitetna tkiva koja pokrivaju implantat, a onda je manja vjerojatnost mreškanja.

- Češće se događa kod žena koje su vrlo vitke, s minimalnom masnoćom u tijelu ili onih koje imaju tanku kožu ili nemaju puno tkiva dojke. Posljednja generacija dobro ispunjenog silikonskog implantata sa zaobljenim rubovima to smanjuje. Silikonski implantati imaju čvršću teksturu od fizioloških implantata - istaknuo je.

Svi joj daju barem dvadeset godina manje, šokirat će vas kad vidite koliko zapravo ima...
Svi joj daju barem dvadeset godina manje, šokirat će vas kad vidite koliko zapravo ima...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'
PROMIJENILA TIJELO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'

Upoznala je gospodina X četiri godine ranije, nakon što joj je poslao e-mail u kojem je rekao da je želi rezervirati na sat vremena. Iako više nisu u kontaktu, jako mu je zahvalna