Postoji na stotine verzija pite s jabukom jer se ta ukusna i zdrava namirnica može pripremati na bezbroj načina. Iskušajte je u ovoj piti bez šećera i masnoća
Zdrava pita od jabuka s anisom
U kombinaciji s pirovim ili zobenim brašnom te uz zvjezdasti anis, ova aromatična pita od jabuka ispunit će mirisima cijelu kuću, a zazubice će poteći još dok je u pećnici.
POGLEDAJTE VIDEO: Jabuka je najzdravije voće, evo kako ljudi u njoj uživaju
Pokretanje videa...
Ako imate ekološki uzgojene jabuke čija kora nije tretirana, ne morate ih guliti, no ako nabavljate kupovne, svakako ogulite koru. Pritom, za ovaj kolač izbjegavajte kisele vrste jabuka i radije birajte slatke koje će dodati aromu i šećer bez potrebe za dodavanjem drugih zaslađivača.
Sastojci:
4 - 5 jabuka
sok 1 limuna
limuna 1 limuna
250 gr pirovog ili zobenog brašna
1 prašak za pecivo
1 jaje
1 dcl malomasnog jogurta
1 žlica cimeta
prstohvat klinčića
2 prstohvata zvjezdastog anisa u prahu
4 žlice javorovog sirupa
Brašno pomiješati s praškom, umućenim jajetom, jogurtom i dvije žlice javorovog sirupa te izraditi tijesto. Podijeliti na pola i razvaljati. Prvu polovicu položiti u tepsiju premazanu maslinovim uljem. Jabuke oguliti, zaliti limunovim sokom i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu, ali ne da bude samo kaša nego da ostanu komadići. Dodati začine, koricu i preostale dvije žlice sirupa te dobro promiješati. Smjesu preliti preko izbockanog tijesta u tepsiji te prekriti drugom polovicom razvaljanog tijesta i izbockati vilicom. Peći na 180 stupnjeva 35 - 45 minuta. Dobro ohladiti prije posluživanja.