Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Završilo 5. izdanje pustolovne utrke Perun Adventure Race: Bilo je uzbudljivo i zabavno

Završilo 5. izdanje pustolovne utrke Perun Adventure Race: Bilo je uzbudljivo i zabavno

Ovaj zahtjevan televizijski projekt odrađen je u suradnji s Meteora produkcijom iz Zagreba, uz potporu Turističke zajednice Općine Podstrana, Općine Podstrana i Turističke zajednice Dugopolje

VIDEO

Završeno je peto izdanje avanturističke utrke Perun adventure race. Jubilarno izdanje utrke PAR, koju organizira Planinarsko društvo Perun iz Podstrane po mnogočemu je bilo povijesno. Prvi je put ikada neka avanturistička utrka u Hrvatskoj u cijelosti je prenošena uživo na youtube kanalu i facebook stranici, s tim da se u live prijenos utrke u nekoliko sati programa uključila i Sportska televizija.

Ovaj zahtjevan televizijski projekt odrađen je u suradnji s Meteora produkcijom iz Zagreba, uz potporu Turističke zajednice Općine Podstrana, Općine Podstrana i Turističke zajednice Dugopolje.

Gledatelji su tako po prvi puta u povijesti mogli iz prve ruke doživjeti uzbuđenje koje jedna multidisciplinarna avanturistička utrka sa sobom nosi i uživati pritom u predivnim kadrovima planine Mosor, rijeke Cetine, Jadranskog mora i brda Perun, a kroz prijenos nas je preko 12 sati vodio sjajni Kristijan Šivak. Ukupni pobjednici petog izdanja utrke Perun adventure race su tim Divlji badem u sastavu Nenad Keč i Mihovil Stamičar.

Njima je za 72 kilometra zahtjevne staze trebalo 11 sati i 3 minute. Tim Rogačak (Ivan Roguljić i Boris Koračak) završili su na drugom mjestu, iako se nakon prve trkačke dionice koju su odradili bolje od svih činilo da bi mogli iznenaditi i uzeti svoj prvi naslov pobjednika u Podstrani. Ipak, druga biciklistička dionica za njih je bila kobna, Nakon 12. kontrolne točke dogodila im se orijentacijska pogreška, a vrijeme koje su tu izgubili više nisu uspjeli nadoknaditi.

Treća u ukupnom poretku bila je ekipa Cetina Adventure FAF (Vedran Ugrin i Alen Bikić). Pobjednici utrke mješovitih parova je tim 99% Da, 100% Ne (Jadranka Žilić, Ante Bubić). Oni su utrku završili za 11 sati i 42 minute, s tim da im je to u ukupnom poretku bilo dovoljno za visoko peto mjesto.

Drugi u konkurenciji mješovitih parova je bio slovenski par Ti&Ja (Antonija i Jani Kapušin), dok je treći završio par Dar-Mar (Ivana Jergović Šindler i Davorin Šindler). U startno ciljnoj zoni utrke pripremljen je i bogat popratni sadržaj. Posjetitelji su tako čitav dan mogli uživati u umjetnoj stijeni koju je postavilo Planinarsko društvo Perun, airsoft poligonu u organizacije Airsoft kluba Lav iz Podstrane.

Pored zabavnog programa, organizatori su pripremili i onaj natjecateljski. Drugo izdanje utrke Perun obstacle challenge privuklo je zaljubljenike u crossfit i outdoor workout scenu, a ove godine premijerno je bila predstavljene i dječja inačica utrkePOColino. POColino je privukao preko 50 malih natjecatelja i već u prvoj godini pokazao se kao pun pogodak, pošto su se mali crossfitteri još dugo nakon završetka natjecanja ostali zabavljati na POColino spravama.

Program u startno-ciljnoj zoni fenomenalno je vodio Anđelko Kecman. Osvajači ovogodišnjeg natjecanja Perun obstacle challenge su Iva Glavić u ženskoj i Stevan Mišković u muškoj konkurenciji. Peto izdanje utrke Perun adventure race je iza nas, a organizatori već počinju s pripremama za PAR 6. Biti će zaista teško nadmašiti ovogodišnju utrku, ali ako pokazatelj uzmemo napredak koji je ostvaren u prvih pet godina, šesti PAR će, vjerovali ili ne bit još bolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj
'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'
VARAJU LI DOBRI MUŽEVI?

'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'

Ispovijest žene na Redditu izazvala je dosta komentara. Svog savršenog muža ulovila je u prijevari, no ne želi ga suočiti s time da ne izgubi život na koji je navikla