Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Zašto je Bakar top destinacija koju morate posjetiti ovo ljeto?

Zašto je Bakar top destinacija koju morate posjetiti ovo ljeto?

Jeste li znali da je Industrijska zona Bakar najveća u Hrvatskoj, da je dio NP Risnjak zapravo dio Bakra? U Bakru se nalazi i podvodni tunel koji spaja dva kraja šetnice ispod mora

VIDEO

Skriveni dragulji često nose priče i legende koje ostavljaju bez daha, a Bakar je upravo takvo mjesto. Smješten u srcu Primorsko-goranske županije, ovaj povijesni grad nudi mnogo više od svoje bogate prošlosti. Nekada poznat po Koksari, tvornici koksa koja je zatvorena 1995. godine, danas je Bakar pravi turistički biser koji nudi nezaboravne doživljaje svakom posjetitelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Turizam u Bakru nakon Koksare 00:56

Bakar kao savršena ljetna destinacija

Bakar možete odabrati za vikend destinaciju, jednodnevni izlet ili mjesto za dulji boravak. Grad nudi razne manifestacije tijekom ljeta, uključujući popularno Margaretino leto i Pomorsku bitku koja će se održati 13. srpnja. Uz povoljan smještaj i blizinu Kvarnerskog zaljeva, Nacionalnog parka Risnjak i otoka Krka, Bakar je idealna baza za istraživanje okolice.

Sonja Jelušić Marić, direktorica Turističke zajednice grada Bakra, rado će vas uputiti na brojne atrakcije i turističke točke. Njeno srdačno gostoprimstvo i entuzijazam čine Bakar posebnim mjestom koje živi za svoje posjetitelje.

7

'Svi nam dolaze u Bakar, na dan pečemo čak tisuću baškota'
'Svi nam dolaze u Bakar, na dan pečemo čak tisuću baškota'

Svježina s Bakarskih špina

Dolazak u Bakar odmah donosi ugodna iznenađenja. Parking je besplatan, kava je među najjeftinijima na Kvarneru, a možete je popiti uz samo more na terasi caffe bara „Caponka“. Dođete li do podneva, zamirisat će vam marenda na terasi ribarnice „Vladimir“ gdje se poslužuju domaća hrana i svježa riba. 

Bakarski izvori pitke vode, projekt „Oživljene Bakarske špine“, omogućuju vam da napunite bocu hladnom, svježom vodom s jednog od više od 100 izvora u gradu. Grad je odlično markiran i lako se istražuje, što posjet čini jednostavnim i zabavnim.

Put prema Kaštelu

Istražujući Bakar, svakako posjetite Kaštel koji se spominje u Vinodolskom zakoniku. Ova utvrda, jedan od mlađih Frankopanskih kaštela, štitila je grad i Bakarski zaljev. Na putu prema Kaštelu proći ćete pored Turske kuće i Rimske kuće, kao i konkatedrale Sv. Andrije apostola, najveće crkve u Bakru i Riječkoj nadbiskupiji.

Hrvatsku su svrstali u top 20 destinacija svijeta i jednu od najgostoljubivijih u Europi
Hrvatsku su svrstali u top 20 destinacija svijeta i jednu od najgostoljubivijih u Europi

Kripta ispod župne crkve Sv. Andrije, s 85 grobnih mjesta iz 18. i 19. stoljeća, također je zanimljiva za posjetitelje. Na vrhu Bakra, kod stare Pučke škole i Kaštela, možete istražiti povijesne znamenitosti, uključujući cisternu, četiri kuhinje, prostrane dvorane i dvije tamnice.

Bakarska šetnica

Šetnica uz more na obje strane grada nudi predivne prizore i interpretacijsku stazu koja priča priču o ribolovu, posebno lovu na tune. Tunera, visoka gotovo dvadeset metara, glavna je atrakcija ove šetnice. Na drugoj strani grada nalaze se Bakarski prezidi, proglašeni spomenikom kulture 1972. godine, gdje se uzgaja grožđe za poznato pjenušavo vino Bakarska vodica.

Hreljinska gradina

Za ljubitelje panoramskih pogleda, Hreljinska gradina pruža spektakularan vidikovac i priliku za obiteljsku zabavu. Interaktivna šetnica „Aleja Velikana“ nudi igrificiranu stazu s brojnim zanimljivim pričama.

Nakon dana provedenog u istraživanju, možda ćete poželjeti ostati duže u Bakru. Grad nudi razne vrste smještaja i dodatne sadržaje. Jeste li znali da je Industrijska zona Bakar najveća u Hrvatskoj, da je dio NP Risnjak zapravo dio Bakra? U Bakru se nalazi i podvodni tunel koji spaja dva kraja šetnice ispod mora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti