Priprema ovog jela je nešto dulja, ali nije komplicirana. Isprobajte ovaj recept i oduševit ćete se ukusom, ali i time koliko je ovo jelo praktično. Može biti samostalni obrok, prilog i zalogaj u prolazu
Zapečeni krumpir sa češnjakom i sirom je zasebno jelo i prilog
broj osoba: 4
priprema: 100 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 manja glavica češnjaka, 1 kg krumpira, 3 žlice maslaca, 80 g kiselog vrhnja, 150 g naribanog cheddara, sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Glavici češnjaka odrežite vrh i zamotajte ga u aluminijsku foliju. Krumpir dobro operite pa svaki probodite nekoliko puta vilicom. Rasporedite krumpire na lim obložen papirom za pečenje i dodajte češnjak omotan u foliju. Pecite otprilike 45 minuta, izvadite češnjak pa pecite krumpire još 20-ak minuta. Istisnite pečeni češnjak i pomiješajte ga s kiselim vrhnjem te sa 100 g naribanog cheddara. Izdubite otprilike četvrtinu svakoga krumpira, tako da nalikuje na lađicu. Višak krumpira pomiješajte s pripremljenom smjesom, posolite i popaprite. Napunite krumpire tom smjesom i pospite preostalim naribanim sirom. Pecite još 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.