Za ovaj recept će vam trebati krumpir, šampinjoni, ljubičasti luk, panceta, češnjak, majčina dušica, bijelo vino, sir gouda, sol i svježe mljeveni papar
Zapečeni krumpir s gljivama: Super prilog uz nedjeljni ručak
Količina sastojaka idealna je za dvije osobe, a priprema će trajati oko jedan sat.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
5 krumpira, 8 šampinjona, 1/2 ljubičastog luka, 100 g pancete, 2 režanja češnjaka, majčina dušica, 1 dl bijelog vina, 50 g goude, sol, svježe mljeveni papar
Priprema:
Pancetu ispržite na brzinu na tavi. Dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina. Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar. Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela da biste sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata. Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.