Uvijek ista kombinacija namirnica lako može dosaditi, no uz malo mašte možete ih kombinirati na drukčiji način i dobiti obrok posve novog okusa. Evo primjera za jednu čestu kombinaciju
Zapečena piletina s rižom kao alternativa dosadnom rižotu
Pečena piletina i rižoto spadaju u one fine i jednostavne 'klasike' kojima se domaćice rado vraćaju kad trebaju pripremiti brz i jednostavan obrok, no ta kombinacija ukućanima lako dosadi. Zato nije loše razmisliti o tome kako da iste sastojke kombinirate na - drugačiji način, tako da obroci budu različiti, kažu na portalu delish.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Evo recepta:
Zapečena piletina s rižom
Sastojci:
Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za pečenje
- 2 šalice bijele riže koju ste dobro isprali i ocijedili
- 1 veliki luk, nasjeckan na deblje kriške
- 2 šalice pileća juhe ili temeljca od kocke s manje natrija
- 2 šalice krem juhe od gljiva (može i iz vrećice)
- malo soli, papra,
- 4 velika pileća batka s kostima i kožom
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 2 žličice svježeg timijana
- 1 režanj češnjaka, sitno mljevenog
- 1 žlica.svježeg peršina, nasjeckanog, za ukras
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C i posudu za pečenje premažite uljem. Dodajte rižu, luk i obje juhe pa miješajte dok se ne sjedine. Začinite solju i paprom.
Postavite batke sa kožom prema gore u smjesu od riže i premažite ih otopljenim maslacem. Pospite timijanom i češnjakom te začinite solju i paprom. Pokrijte posudu folijom i pecite 1 sat.
Otkrijte posudu za pečenje i pecite još 30 minuta, dok riža ne omekša i piletina ne bude mekana i dok koža ne dobije rumenu boju.
Prije posluživanja ukrasite peršinom.