Osim rajčica, na tijesto se stavlja feta sir, inćuni, maslinovo ulje... Ali, ako ne volite inćune, staviti možete što god poželite - od ostataka bolonjeza do šunke, šampinjona...
Zalogajčići od lisnatog tijesta, rajčice, sira i mnoštva začina
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako povećati izdržljivost? To je zapravo lako, kaže znanost
Sastojci:
- 300 g smrznutog lisnatog tijesta
- 250 g mini rajčica
- luk
- češanj češnjaka
- 2 slana inćuna
- ružmarin
- bosiljak
- origano
- maslinovo ulje
- dl kiselog vrhnja
- žumanjak
- peršin
- 150 g feta sira
Priprema:
Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad zavrije, poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke. Prebacite tijesto na ohlađeni lim.
Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice rajčica i pospite peršinom. Pecite oko 20 minuta na 200°C.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Upravitelji šuma na Islandu pozvali građane da grle stabla
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:
Pokretanje videa...