Kockice sa začinskim biljem potom po možete dodati u ručak, čime ste smanjili bacanje hrane i produljili joj rok. Začinsko bilje možete zamrznuti u vodi ili u maslinovu ulju.
Zaledite začinsko bilje u kockice i korisite ga zimi za kuhanje
Bilje poput peršina, korijandra, metvice i bosiljka koje vam ostane nakon kuhanja nasjeckajte na sitno i stavite u kockaste kalupe za led. Dodajte vodu i kalup stavite u zamrzivač.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Kockice sa začinskim biljem potom po možete dodati u ručak, čime ste smanjili bacanje hrane i produljili joj rok. Začinsko bilje možete zamrznuti u vodi ili u maslinovu ulju. Za razliku od sušenja koje koncentrira aromu bilja, zamrzavanje je čuva kakva jest, pa ćete i zimi dobiti nešto od ljetnog osjećaja u jelima.
U kalupe za led dodajte nasjeckano bilje ili listiće, prelijte vodom do pola, pazite da listići budu skroz potopljeni u vodi. Kad su kocke zamrznute, dodajte vode do vrha i vratite u zamrzivač. Kad su kocke gotove, možete ih izvaditi i prepakirati u vrećice ili ostaviti u kalupu.