Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zaledite začinsko bilje u kockice i korisite ga zimi za kuhanje

Zaledite začinsko bilje u kockice i korisite ga zimi za kuhanje

Kockice sa začinskim biljem potom po možete dodati u ručak, čime ste smanjili bacanje hrane i produljili joj rok. Začinsko bilje možete zamrznuti u vodi ili u maslinovu ulju.

Bilje poput peršina, korijandra, metvice i bosiljka koje vam ostane nakon kuhanja nasjeckajte na sitno i stavite u kockaste kalupe za led. Dodajte vodu i kalup stavite u zamrzivač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

stres 01:23

Kockice sa začinskim biljem potom po možete dodati u ručak, čime ste smanjili bacanje hrane i produljili joj rok. Začinsko bilje možete zamrznuti u vodi ili u maslinovu ulju. Za razliku od sušenja koje koncentrira aromu bilja, zamrzavanje je čuva kakva jest, pa ćete i zimi dobiti nešto od ljetnog osjećaja u jelima. 

13 ideja kako dnevni boravak pretvoriti u zeleni raj pun bilja
13 ideja kako dnevni boravak pretvoriti u zeleni raj pun bilja

U kalupe za led dodajte nasjeckano bilje ili listiće, prelijte vodom do pola, pazite da listići budu skroz potopljeni u vodi. Kad su kocke zamrznute, dodajte vode do vrha i vratite u zamrzivač. Kad su kocke gotove,  možete ih izvaditi i prepakirati u vrećice ili ostaviti u kalupu. 

Top savjeti kada brati ljekovite biljke i kako ih pravilno osušiti
Top savjeti kada brati ljekovite biljke i kako ih pravilno osušiti
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0