Vatrostalnu posudu namastite svinjskom masti pa rasporedite tanki sloj umaka, zatim položite red mlinaca, a na njih umak, piletinu i dio parmezana. Ponavljajte dok vam ne postane sastojaka
Zagorske lazanje s mlincima
Priprema:
Popržite luk pa dodajte naribanu mrkvu, narezano meso i kratko pirjajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite neka se pirja dok se ne zgusne. Dodajte narezani kopar. Zagrijte maslac i dodajte brašno pa pirjajte dok brašno ne potamni. Maknite s vatre i ulijte mlijeko pa uz miješanje zakuhajte, a onda na laganoj vatri kuhajte dok umak ne postane kremast. Umiješajte naribani parmezan i začinite. Vatrostalnu posudu namastite svinjskom masti pa rasporedite tanki sloj umaka, zatim položite red mlinaca, a na njih umak, piletinu i dio parmezana. Ponavljajte dok vam ne postane sastojaka tako da završite piletinom, umakom i parmezanom. Sve nakapajte otopljenim maslacem pa pecite na 200°C oko 40 min.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g mlinaca, 500 g puretine, vezica kopra, 200 ml vrhnja, sol, papar, glavica luka, 1 mrkva, 150 g parmezana, žlica otopljenog maslaca. Umak: 30 g maslaca, 3 žlice brašna, 6 dl mlijeka, 60 g parmezana, muškatni oraščić
Broj osoba: 2