Ponekad pranje i ribanje nije dovoljno da se potpuno očisti zapečena masnoća na limu. Ako on izgleda smeđe, staro i zapečeno, pratite upute za ovaj jednostavni trik koji će mu vratiti sjaj
BLISTAVO ČISTO
Zagorijeli lim za pečenje - evo kako ga očistiti da bude kao nov
Posuđe je ponekad teško očistiti, a mnogi se odluče na kupnju nove posude ili u ovom slučaju lima za pečenje, ali ne mora biti tako. Uz ovaj trik vaš će stari lim ponovno postati kao novi.
POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za dom
Pokretanje videa...
Što vam treba
- Soda bikarbona
- Vodikov peroksid
- Bočica s raspršivačem
- Spužva
- Čelična vuna (nije obavezno)
Kako očistiti
- Pospite sodu bikarbonu po limu za pečenje, koncentrirajući se na područja s vidljivim mrljama ili prljavštinom.
- U praznu bočicu s raspršivačem ulijte vodikov peroksid. Poprskajte vodikov peroksid na sodu bikarbonu.
- Dodajte još sode bikarbone i ponovno poprskajte vodikovim peroksidom.
- Ostavite smjesu da odstoji najmanje četiri sata ili preko noći.
- Upotrijebite spužvu kako biste uklonili smjesu sode bikarbone s lima, trljajući kako biste uklonili mrlje. Možda ćete trebati spužvu umočiti u vodu kako biste omekšali osušenu sodu bikarbonu. Postupak može potrajati nekoliko minuta, stoga se nemojte obeshrabriti. Nakon što uklonite većinu mrlja, dobro isperite lim za pečenje.
- Ako ostane nekoliko tvrdokornih mrlja, pokušajte ih očistiti čeličnom vunom. Isperite i operite lim za pečenje prije upotrebe
Ako želite spriječiti buduće mrlje, obložite lim za pečenje aluminijskom folijom kad god je to moguće, piše Real Simple.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku