Umjesto klasičnog senfa i kečapa, u toplo pecivo s hrenovkom dodajte karamelizirani luk, omotajte hrenovku u slaninu i sve pospite ljutim papričicama, savjetuje nizozemski kuhar Rudolph van Veen
Zaboravite na dijetu i brojanje kalorija, počastite se hot dogom po receptima slavnih kuhara
Ne može se poreći da su hrenovke ukusne, no ipak nisu za svaki dan ako želimo održavati kilažu. Zato je Dan hot doga, a to je danas, savršena izlika da si priuštite ovu poslasticu.
POGLEDAJTE VIDEO o brzoj hrani:
Pokretanje videa...
Okupite prijatelje u svom dvorištu i potaknite ih da donesu svoje omiljene hrenovke i začine. Podijelite priče o svim uspomenama koje imate uz ovu klasičnu ljetnu poslasticu. Ako želite učiniti nešto malo drugačije, pridružite se natjecanju u jedenju hot doga!
Hot dog po receptima slavnih kuhara - luk umjesto senfa...
Umjesto klasičnog senfa i kečapa, u toplo pecivo s hrenovkom dodajte karamelizirani luk, omotajte hrenovku u slaninu i sve pospite ljutim papričicama, savjetuje nizozemski kuhar Rudolph van Veen. Napraviti možete i aromatični chutney (ukuhano voće i povrće), kao što to čini britanski kuhar Jamie Oliver.
Prepolovite i tanko nasjeckajte luk te usitnite češnjak. Otopite maslac i ulje u loncu pa dodajte luk, rajčicu i češnjak. Pospite šećerom, majčinom dušicom, čilijem, solju i paprom. Promiješajte i kuhajte 40-50 minuta na laganoj vatri. Ulijte crno vino i ocat pa kuhajte još 30 minuta dok se tekućina ne reducira. Ostavite da se ohladi pa stavite u staklenke. U pet minuta možete napraviti umak koji će podsjećati na slasni odrezak.
U multipraktiku pomiješajte češnjak, čili, korijandar i peršin s tri žlice octa. Sve ispasirajte pa dodajte malo maslinova ulja. Klasičnoj verziji američkog hot doga dodajte i kriške dimljene šunke, kiselih krastavaca, malo senfa sa začinima i kriške aromatičnog sira. Poslužite hrenovku u pecivu sa sjemenkama, a dodatak neka budu cikla, rikola, ocat, začini i maslinovo ulje.
Osim što hrenovke možete omotati u slaninu, možete je prepržiti na tavi pa izdrobiti preko hot doga s naribanim sirom i maslinama. Najpopularnija domaćica Martha Stewart predlaže brzinski namaz od avokada. Zgnječite ga vilicom, dodajte sitno sjeckanu pečenu i ljutu papriku te češnjak u prahu i poslužite umjesto senfa.