Ljeto s Podravkom: Provita muesle s jabukom i medom možete umjesto običnim jogurtom pomiješati s voćnim, a za ručak jelo obogatite osvježavajućim dipom
Za vruće dane pravi izbor su Muesli i slasni dip s maslinama
Provita muesli s jabukom i medom
Jednostavno/10 minuta i vrijeme hlađenja/Za 4 osobe
Sastojci: 200 g Provita crunchy muesli s lješnjacima i bademima Podravka, 175 ml Jabuka juice 100% Lero, 200 g jabuka, 500 g jogurta, 2 žlice Meda bagrem Podravka
Posluživanje: 50 g Provita crunchy muesli s lješnjacima i bademima Podravka
Priprema:
U posudu stavite Provita muesli, prelijte ih sokom od jabuke, dobro promiješajte, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 2 sata. Žitaricama dodajte jogurt, oguljenu jabuku narezanu na manje kockice, dobro promiješajte i rasporedite u 4 pliće, šire čaše. Prelijte medom, posipajte Provita mueslijima i poslužite.
Savjet: Umjesto običnog jogurta možete upotrijebiti i voćni jogurt po želji.
Osvježavajući dip s maslinama
Jednostavno/15 minuta/Za 4-6 osoba
Sastojci: 100 g meke fete ili rikote, 30 g SMS crnih maslina, 30 g SMS zelenih maslina, 1 češanj češnjaka, 180 g jogurta, 10 ml vrhnja
Za dekoraciju: nasjeckane zelene i crne masline, 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
Za posluživanje: 2 žlice SMS maslinovog ulja, 1 češanj češnjaka, 1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina, popečeni kruh za posluživanje, tacosi, riba i piletina s roštilja
Priprema:
U električnoj sjeckalici dobro izmiješajte fetu, nasjeckane crne i zelene masline i protisnuti češnjak. Dodajte jogurt i vrhnje. Još jednom sve dobro izmiješajte. Prebacite izmiksani dip u posudu za posluživanje. Ukrasite s ekstra nasjeckanim maslinama i nasjeckanim peršinom. Izmiješajte maslinovo ulje, usitnjeni češnjak i nasjeckani ružmarin u maloj zdjeli. Premažite kruh koji ćete kratko zapeći dok ne postane hrskav (za posluživanje).
Savjet: Isto tako poslužite s mesom s roštilja i slično.
Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl.inž.preh.teh. Nutricionist
Zobene pahuljice, svježe voće, jogurt i badem prototip su savršenog doručka. Za današnji predlažemo Provita muesli s jabukom i medom, doručak bogat vlaknima, proteinima i poželjnim masnoćama, gotov za samo nekoliko minuta i vrlo ukusan. Provita Hrskave zobene pahuljice sadrže vrijedne hranjive tvari i prirodan su izvor dijetalnih vlakana.
Za ručak pripremite osvježavajući dip s maslinama kojeg možete poslužiti uz ribu ili piletinu s roštilja, popečeni kruh ili tacose. Sastoji se od sira, jogurta, češnjaka i nezamjenjivih maslina. Nutritivni profil pokazuje da su masline bogate željezom i bakrom, imaju značajne količine vitamina E, a sadrže i cijeli niz fitokemikalija koje značajno doprinose zaštiti organizma. Sadržaj masti u maslinama je visok, međutim iz sastava masti očitava se da najveći postotak otpada na mononezasićenu oleinsku masnu kiselinu, koja je povezana sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, primjerice u staničnim membranama utječe na procese koji doprinose smanjenju visokog krvnog tlaka.